Published On: mie, Oct 2nd, 2013

NOUL COD RUTIER: Amenda maxima pentru soferi – 9.600 de lei si doi ani suspendarea permisului

Share This
Tags

politie_etilotestNoul Cod rutier prevede o amenda maxima de 16.000 de lei pentru administratorii de drumuri care nu isi indeplinesc atributiile, o amenda maxima pentru soferi de 9.600 lei si o perioada maxima de doi ani in cazul suspendarii permisului de conducere, a anuntat miercuri ministrul de Interne, Radu Stroe.

Ministrul Afacerilor Interne a spus ca aceste sanctiuni sunt intre prevederile finale incluse in proiectul noului Cod rutier, care va fi promovat sub forma unei ordonante de urgenta si adoptat miercuri in sedinta de Guvern.

Ministrul Radu Stroe a declarat, marti, ca s-a optat, ca decizie politica, pentru promovarea noului Cod rutier prin ordonanta de urgenta a Guvernului. El a mentionat ca pâna miercuri se vor mai opera modificari la proiectul de act normativ.

In forma revizuita a proiectului Ordonantei de urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, publicata in 20 septembrie pe site-ul Ministerul Afacerilor Interne, sanctiunile din noua legislatie rutiera au fost modificate substantial fata de proiectul de act normativ initial, cea mai mare amenda fiind stabilita la 9.600 lei, fata de 16.000 de lei, iar suspendarea permisului, dupa un accident grav, urmând sa vizeze o perioada de cel mult doi ani, fata de cinci.

Comentarii

comentariu

About the Author

-