Published On: joi, Oct 31st, 2013

Necula huiduit si fluierat la Oradea. „Du-te inapoi la Braila!” , „Du-te de unde ai venit!”

Share This
Tags

stanel-necula-administratiePeste 300 de angajati ai Electrocentrale SA au refuzat, ieri dimineata, sa intre in schimbul unu, pornind, in schimb, o greva spontana pe platoul din fata portii. Acestia se tem ca veniturile le vor fi reduse si cu 45%, din cauza anularii sporurilor, majoritatea urmand sa ajunga in situatia de-a lucra pe salarii sub 900 de lei.

Oamenii au inceput sa se adune de pe la 5.00 dimineata, cand trebuia sa se faca primul schimb, sa intre la munca personalul de exploatare.

In jurul orelor 8.00 cand Ionel Necula s-a prezentat la serviciu, la volanul masinii sale, acestuia i-a fost blocat accesul, de unul dintre protestatari. In cateva secunde, Necula s-a trezit inconjurat de zeci de angajati care i-au scuturat masina, l-au huiduit si l-au fluierat. „Du-te inapoi la Braila!” sau „Du-te de unde ai venit!”, i-au urat oamenii. N-a avut de ales. A dat inapoi si a intrat in CET pe poata secundara.

Oamenii sunt nemultumiti de omul primarului Ilie Bolojan, mai ales pentru ca umbla sa le taie veniturile in vreme ce, nu de mult, si-a negociat un salariu net de 1.500 de euro, bani platiti de aceeasi societate falimentara!

„Necula ne-a zis sa ne luam adio de la bani! Vrea sa taie sporul de vechime, pe cel de fidelitate, de munca noaptea dar si consemnul. Adica tu sa stai acasa cu zilele, sa nu iti faci niciun program si sa nu bei o bere ca poate te suna de urgenta sa vii la reparatii in CET. Si ei sa te plateasca pentru alea cateva ore in care lucrezi, daca lucrezi. In plus, au taiat din salarii cotizatia de sindicat dar n-au varsat banii sindicatului”, a precizat Corneliu Fofiu, liderul sindical.

"O sa gasim solutii legale prin care, cu oamenii care sunt dispusi sa lucreze, chiar si din celelalte schimburi, sa asiguram functionarea echipamentelor", a precizat Necula.

Societatea Electrocentrale Oradea a intrat in insolventa din cauza datoriilor de aproape 20 de milioane de euro. Administratorul special a fost desemnat tocmai ca sa duca tratativele cu societatea de insolventa si sa asigure functionarea CET pana la iesirea din criza.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-