Published On: Soare, Oct 20th, 2013

Minori cercetati penal pentru mai multe furturi

Share This
Tags

In urma activitatilor efectuate, politisti din cadrul Biroului de Investigatii Criminale l-au adus la cercetari pe R.A. 14 ani, din Braila, suspectat de comiterea mai multor furturi.

Astfel, acestuia i s-a stabilit ca, in perioada 6-30.09.2013, pe timp de noapte, prin folosirea de chei potrivite, a comis un numar de cinci infractiuni, dintre care trei furturi si doua tentative la furt din autoturisme, cauze care au fost initial inregistrate in evidente cu autori necunoscuti.

Prejudiciul consta in doua radio-cd-uri si o baterie acumulator, fiind recuperat partial.

Pe numele minorului a fost intocmit dosar penal, care va fi inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, cu propunere legala.

Cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale a autorului.

In ziua de 18 octombrie 2013, la orele 12:00, politisti de la Politia orasului Insuratei au fost sesizati de catre R.Dumitru 66 de ani, din orasul Insuratei, cu privire la faptul ca, in noaptea de 17 spre 18 octombrie 2013, persoane necunoscute au patruns in garajul lui, situat in apropierea blocului in care locuieste, si din autoturism i-au sustras un incarcator pentru telefonul mobil.

Politistii s-au deplasat la fata locului, au efectuat cercetari si au stabilit ca principalii suspecti sunt C.I. 16 ani si C.B. 16 ani, ambii domiciliati in orasul Insuratei.

Din cercetari a reiesit ca acestia au patruns, prin efractie, in respectivul garaj, si au sustras incarcatorul, dupa care, in aceeasi noapte, au sustras o autoutilitara din parcarea unui bloc din orasul Insuratei.

S-a stabilit ca numitul C.I., in timp ce conducea masina sustrasa, pe strazile din Insuratei, fara a detine permis de conducere, a lovit un autoturism stationat, dupa care si-a continuat deplasarea si in cele din urma a abandonat autoutilitara.

Fiind extinse cercetarile, s-a mai stabilit ca, in noaptea de 16 spre 17 octombrie 2013, au patruns in alta autoutilitara, parcata pe strada Scoala Veche, din localitatea Insuratei, si au sustras un telefon mobil.

Politistii au recuperat de la acestia bunurile sustrase, pe care le-au restituit partilor vatamate.

In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, fara a poseda permis de conducere.

Comentarii

comentariu

About the Author

-