Published On: mie, Oct 9th, 2013

Mana dreapta a sefilor PNL Braila a fost trimisa in judecata de DNA

Share This
Tags

Dragan Adriana-infoProcurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Galati au trimis-o in judecata pe Adriana Dragan, director executiv adjunct la Directia Judeteana pentru Accize si Operatiuni Vamale (DJAOV) Braila la data comiterii faptelor, fiind acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial si fals intelectual.

In acelasi dosar vor fi judecati Marinela Popa, asociat si administrator la SC Romantic Com SRL Braila si Leonard Popa, asociat si responsabil cu activitatea de transport rutier de marfuri la aceeasi firma, pentru instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, instigare la fals intelectual si uz de fals, arata miercuri DNA, intr-un comunicat de presa.

Dosarul va fi judecat de magistratii Judecatoriei Braila

Procurorii au aratat in rechizitoriul trimis instantei ca, in cursul anului 2010, Adriana Dragan, la solicitarea celor doi reprezentanti ai SC Romantic Com SRL Braila, a completat in fals un formular tipizat intitulat “proces-verbal de control”. Dragan a scris in procesul verbal ca, la 9 martie 2010, un autovehicul de transport marfa apartinând SC Romantic Com SRL, a fost oprit in trafic in municipiul Braila si supus unui control de specialitate de catre functionari din cadrul DJAOV.

Aceasta a dat apoi inscrisul falsificat celor doi reprezentanti ai firmei, care l-au folosit la Judecatoria Deta si la Tribunalul Hunedoara, unde au contestat o amenda dispusa in cazul aceleiasi masini de transport marfa de catre reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara – Sectia Drumuri Nationale Deva, in 9 martie 2010, intrucât autovehiculul nu avea rovinieta.

“Concret, reprezentantii SC Romantic Com SRL au dorit sa anuleze acest proces-verbal cu argumentul ca, in aceeasi zi, a fost aplicata o alta sanctiune in municipiul Braila, la o distanta de aproximativ 550 km de Deva si, prin urmare nu aveau cum sa se afle in doua locuri in aceeasi zi Consecinta anularii acestui proces verbal ar fi fost exonerarea de la plata sumelor de 4.500 lei, reprezentând contravaloarea amenzii si 1.210 euro, reprezentând contravaloarea tarifului de despagubire”, au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Galati – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Braila si Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara nu s-au constituit parti civile in procesul penal deoarece SC Romantic Com SRL a achitat integral sumele de bani dispuse prin sanctiunea contraventionala.

Precizam Adriana Dragan este un important membru PNL, ea fiind desemnata reprezentantul PNL in Biroul Electoral Judetean.

Comentarii

comentariu

About the Author

-