Published On: mar, Oct 22nd, 2013

Liceul Agricol din Braila, primul liceu din Romania care ar putea fi executat silit

Share This
Tags

Liceul Agricol din Braila este pe cale de a intra in istorie, fiind primul liceu din Romania care ar putea si executat silit. Executarea silita vine in urma unei datorii de 7,6 milioane lei in contul unor lucrari de reabilitare. Pentru recuperarea acestei datorii, bunurile scolii ar putea fi scoase la licitatie.

Liceul a fost introdus in 2008 in programul de modernizare a campusurilor scolare, sustinut financiar de Guvernul Romaniei prin Ministerul Educatiei.

Pentru ca nu au fost bani pentru achitarea lucrarilor, liceul a primit o notificare in vederea executarii silite, pentru recuperarea datoriei urmand sa fie vandute bancile, calculatoarele, birourile si chiar tractoarele, utilajele si serele, avand in vedere profilul agricol al unitatii de invatamant.

Inspectorul scolar general Iulian Danielescu a declarat ca „din patrimoniul liceului nu se pot executa terenurile agricole, deoarece sunt in proprietatea statului, fiind date scolii in concesiune, si nici cladirile, al caror proprietar este Primaria. In rest, totul poate fi poprit“.

In urma includerii liceului in programul de modernizare, s-au realizat mai multe lucrari de reabilitare a internatului, a cantinei si a salii de sport, care nu au fost insa acoperite din punct de vedere financiar.

Comentarii

comentariu

About the Author

-