Published On: mie, Oct 30th, 2013

Incotro CF Braila. Suporterii alaturi de echipa

Share This
Tags

salvati cf brailaInca din momentul infiintarii, CF Braila a fost si a ramas echipa fanion a orasului Braila. Simpatia fanilor creste incepand cu anul 1974, atunci cand echipa se muta pe Stadionul Municipal, stadion care putea gazdui 30.000 de persoane. In anii 1978-1991 echipa este sustinuta in numar mare de lucratorii uzinei Progresul, ea purtand la acele vremuri numele de FCM Progresul. Odata cu promovarea in Liga I in 1991, Stadionul Municipal devine neincapator fanilor, astfel pe 10 martie 1991 se inregistreaza 23.000 de specatori in meciul contra echipei Steaua Bucuresti, ca mai apoi un an mai tarziu pe 15 martie 1992, Stadionul Municipal sa inregistreze un numar record de spectatori – 25.000, tot intr-un meci contra echipei Steaua Bucuresti.

Pe 26 iunie 1993, echipa Brailei intalneste Universitatea Craiova in Finala Cupei Romaniei, meci in care 3.000 de fani braileni au facut deplasarea in Bucuresti pe Stadionul National.

Odata cu aparitia fenomenului Ultras in Romania, isi face aparita si Ultras Braila in anii 2000. In prezent, echipa este sustinuta de doua grupuri de fani: Legio Azzurra Braila si Bad Boys Braila, care, din pacate, astazi nu mai sunt prezente la meciuri. O parte din suporterii braileni au apelat la ziarul nostru, in speranta ca vor indruma brailenii din nou catre fotbal.

"Echipa de fotbal a Brailei are nevoie de noi suporterii! Echipa, Clubul de Fotbal Braila si Administratia Locala – Consiliul Judetean Braila si Primaria Braila ne invita sincer sa revenim alaturi de echipa. Echipa merita acest lucru! Administratia Locala si Clubul de Fotbal CF Braila au deschidere totala pentru dezbateri. Va asteptam in fiecare zi pana vineri, 1 noiembrie, intre orele 16-18 la Stadion pentru discutii. Intilnirea finala dintre suporteri, echipa CF Braila si Administratia Locala va avea loc la Casa Tineretului, la o data ce va fi anuntata”, a scris unul dintre suporterii braileni pe adresa redactiei.

In urma cu aproximativ doua saptamani, la Casa Tineretului din Braila, autoritatile locale, alaturi de conducerea celor de la CF Braila, jucatori, suporteri si cativa oameni de afaceri, s-au intalnit pentru a stabili exact ce se va intampla cu fotbalul brailean. Multi dintre cei prezenti acolo au precizat faptul ca in conditiile de astazi cel mai bine este ca jucatorii sa aiba salariile micsorate si sa primeasca prime de joc.

“Noi suntem pentru fotbal dar in niste conditii normale de finantare. Vrem performanta dar fotbalistii au un singur gand sa treaca luna sa ia banii. Fotbalisti nu au altceva de facut decat sa joace fotbal si sa castige. Nu putem nici sa dam banii de dragul de a da banii”, a declarat presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.

Vineri, la orele 16.00, toti microbistii sunt asteptati in fata stadionului “Municipal” din Braila, la un dialog deschis cu reprezentantii clubului.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-