Published On: joi, Oct 10th, 2013

Incepand cu octombrie, de pe taloanele de pensie dispar sumele de restituit

Share This
Tags

Protest pensionariCasa Nationala de Pensii Publice (CNPP) reaminteste pensionarilor ca in septembrie s-a incheiat perioada de restituire a unor contributii de asigurari sociale de sanatate, astfel ca, din octombrie, pe taloanele de pensie nu vor mai aparea sume de restituit.

CNPP reaminteste beneficiarilor sai ca, prin dispozitiile OUG nr.17/2012 privind stabilirea unor masuri de restituire a unor contributii de asigurari sociale de sanatate, Guvernul a reglementat restituirea esalonata a sumelor retinute de la 1 ianuarie 2011 pana la 30 aprilie 2012.

Astfel, pentru sumele retinute in perioada ianuarie – martie 2011, restituirea s-a realizat in transe egale, in perioada iunie – august 2012. Pentru sumele retinute in perioada aprilie 2011 – aprilie 2012, restituirea s-a realizat, conform graficului prevazut in Hotararea de Guvern nr. 850/2012, in perioada septembrie 2012 – septembrie 2013.

“In concluzie, ultima luna de achitare a acestor drepturi a fost luna septembrie 2013. Incepand cu drepturile cuvenite lunii octombrie 2013, pe taloanele de pensie nu vor mai aparea sume de restituit, sume care au fost evidentiate distinct la rubrica «drepturi restante pentru perioade anterioare – CASS: restituit». Facem aceste precizari pentru a preveni o eventuala interpretare eronata in sensul ca pensiile au fost diminuate. Pensiile isi pastreaza acelasi cuantum, corespunzator punctajului mediu anual si valorii punctului de pensie in vigoare la aceasta data, elemente inscrise pe talonul de pensie”, se arata in comunicatul remis MEDIAFAX de CNPP.

Comentarii

comentariu

About the Author

-