Published On: mar, Oct 29th, 2013

Guvernul vrea sa introduca o noua taxa pe carburanti. Banii vor intra in infrasctructura rutiera

Share This
Tags

Poza taxa de prima inmatriculareSoferii ar putea plati o noua taxa. Premierul Victor Ponta a precizat insa ca banii incasati astfel vor fi folositi numai pentru infrastructura rutiera.

"Este o idee mai veche, de cand Fenechiu era ministru, de a introduce o anumita taxa pe pretul benzinei si al motorinei, pentru a alimenta doar fondurile necesare pentru constructia de infrastructura rutiera, nu ca venituri la bugetul general, ci doar pentru infrastructura. Trebuie sa o analizam. Nu o resping in niciun caz de la inceput", a declarat premierul Victor Ponta.

In prezent, soferii platesc rovinieta Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi pentru finantarea constructiei si reparatiei drumurilor.

Odata cu inaugurarea primei autostrazi realizate in regim de concesiune, soferii vor plati si taxa pe autostrada. Costul rovinietei platite de soferii de autoturisme ar putea creste cu pana la 66% si va fi mai mic pe anumite perioade de valabilitate in cazul vehiculelor de transport marfa si persoane, potrivit unui nou proiect Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine de modificare a legislatiei privind tarifele de utilizare a infrastructurii rutiere.

Comentarii

comentariu

About the Author

-