Published On: mie, Oct 30th, 2013

Festivalul National de Folk „Chira Chiralina”, in weekend la Braila

Share This
Tags

chira chiralinaCasa Tineretului din Braila gazduieste in perioada 1-3 noiembrie cea de-a VIII-a editie a Festivalului National de Folk „Chira Chiralina”, al carui presedinte de onoare este Nicu Alifantis.

Organizata cu sprijinul Consiliului Judetean Braila si Centrului de Creatie Braila, Festivalul National de Folk „Chira Chiralina” a ajuns la cea de-a VIII-a editie. 24 de concurenti selectati se vor lupta pentru Marele premiu in valoare de 5.000 lei.

Juriul festivalului Chira Chiralina 2013 are in componenta sa personalitati ale muzicii de gen, redactori radio, TV, personalitati culturale locale. Deciziile juriului sunt inatacabile. Juriul preselectiei se va afla sub directa coordonare a presedintelui juriului de concurs. Clasamentele finale sunt confidentiale si vor fi facute publice numai pe scena Galei laureatilor.

Premiile festivalului Chira Chiralina 2013

Marele premiu – 5.000 lei;

Premiul I – 2.500 lei;

Premiul II – 2.000 lei;

Premiul III – 1.500 lei;

Premiul pentru cea mai buna creatie – 1.000 lei;

Premiul pentru virtuozitate instrumentala – 1.000 lei;

Premiul de popularitate – 1.000 lei.

Festivalul concurs este un eveniment anual, competitiv organizat de Consiliul Judetean Braila, Centrul de Creatie Braila, si are drept scop descoperirea si promovarea a noi talente interpretative si de creatie ale muzicii folk, de continuarea unei importante traditii a genului la Braila. Pe toate durata festivalului vor avea loc recitaluri de muzica folk, prin care tinerii concurenti vor putea veni in contact cu nume consacrate ale genului, intalniri cu producatori muzicali si un targ de muzica si carte, unde vor avea loc lansari de albume discografice.

Pe scena Casei Tineretului din Braila, in fiecare seara va avea loc cate un recital. In prima seara recitalul va fi sustinut de Radu Pietreanu si grupul Icarus, sambata va sustine recital Vasile Seicaru, iar in ultima seara ca canta Victor Socaciu. Toti concurentii participanti la Festival vor primi diplome de participare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-