Published On: vin, Oct 18th, 2013

Exercitiu de evacuare in caz de incendiu, la scoala Puskin

Share This
Tags

Ieri, cu incepere de la orele 9.30 la sediul Scolii Gimnaziale „A. S. Puskin” din Cartierul Brailita din municipiu s-a desfasurat un exercitiu de alarmare si evacuare a elevilor si personalului didactic in cazul producerii unei situatii de urgenta.

In cadrul unor astfel de exercitii, in locatiile unde exista amplasate mijloace de alarmare acustica cu mesaje vocale si semnale de alarmare, sunt verificate si sistemele de avertizare si alarmare a populatiei in cazul iminentei producerii dezastrelor sau atacurilor aeriene.

La sediul scolii amintite se afla amplasata o sirena electronica din cadrul Sistemului de avertizare-alarmare a populatiei in caz de accidente la constructii hidrotehnice situate in aval de barajul Izvorul Muntelui si o sirena electrica din sistemul de alarmare a municipiului.

In cazul desfasurarii unui exercitiu de verificare a functionarii sistemului de avertizare si alarmare, in debutul mesajului vocal este specificat faptul ca este vorba despre un exercitiu, iar populatia este anuntata sa nu intre in panica si sa respecte instructiunile transmise de autoritati prin mesajul preinregistrat.

Semnalul de „alarma la dezastre” se compune din cinci sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 10 secunde intre ele.

In cadrul pregatirii populatiei privind modul de comportare in cazul producerii unui dezatru, in perioada urmatoare se vor desfasura exercitii de avertizare si alarmare, care vor fi anuntate din timp pentru a se evita crearea de panica in rândul populatiei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-