Published On: joi, Oct 3rd, 2013

Doua variante pentru furnizarea agentului termic. Luni se decide care este mai buna

Share This
Tags

cet_braila_In cadrul conferintei de astazi de la primarie, edilul Aurel Simionescu a declarat faptul ca pentru furnizarea agentului in iarna exista doua variante. Simionescu a precizat faptul ca cele doua variante vor fi discutate cu membrii AGA si se va stabili exact care este mai buna.

“Am avut discutia  cu domnii consilieri membri in AGA si conducerea executive, a fost si doamna administrator judiciar si avem doua varinate.

Varianta 1 in care cele circa 1000 de apartamente, care estimeaza ei ca mai sunt racordate la CET, sa fie pe functionarea cu CAF-ul din Viziru, plus cele patru central termice care inseamna circa 150-200 de oameni racordati si Colegiul Economic “Ion Ghica”. Costurile pentru aceasta formula inseamna o cifra de afaceri de circa 42 de miliarde de lei din care insa aproximativ 15 miliarde inseamna serviuciul catre, circa 6,5 miliarde inseamna subventia pe care noi am dat-o pe hotararile pe care le avem in momentul acesta si circa 21 de miliarde de lei inseamna acoperirea pierderilor, asa cum am mai tot dat.

Varianta a doua inseamna sa renuntam la cazanul de apa fierbinte sa ramanem cu cele 4 centrale de cvartal care sa asigure acel nucleu de la care eventuat dupa aceea sa repornim idea de incalzire centralizata. De data aceasta pierderile ar fi foarte mici. Practic estimarea noastra este ca pretul care ar trebui platit de cetateni sa fie undeva sub 200 de lei pe gcal un pret rezonabil, anul trecut a fost 340”, a declarat Simionescu.

De asemenea edilul sef a precizat faptul ca in cele doua cazuri este necesara identificarea unor noi surse de venit, a unor activitati care sa produca venituri. “In ambele cazuri, necesitatea identificarii unor alte surse de venit, a altor activitati care sa produca venituri si in principal ar trebui sa fie o discutie cu mentenanta centralelor termice pe care noi le-am pus in institutiile publice si cu ceea ce inseamna apa, canalizare, instalatia respectiva”, a adaugat primarul.

In ceea ce priveste scolile, Simionescu a declarat faptul ca in aceste institutii directorii se confrunta cu o noua problema si anume aceea ca instalatiile din scoala nu sunt curatate iar mizeria care alta data se ducea la CET, acum este o problema pentru ei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-