Published On: vin, Oct 4th, 2013

Cum va fi vremea in weekend

Share This
Tags

furtuna-ploaie-umbrelaIn capitala, o minima de 0…2 grade. Ziua insa se anunta placuta – soarele se arata printre nori, vantul va fi linstit, iar temperatura maxima va fi de 11…12 grade. La munte vremea de iarna la inceput de octombrie, daca este sa ne raportam la temperaturile din aceste zile, negative atat noaptea cat si ziua. Asadar foarte frig si astazi indeosebi dimineata si dupa caderea serii. Ziua soarele este mai generos si numai prin Carpatii Orientali si Meridionali, trecator se aduna norii si izolat va ninge slab. Vantul se agita pe crestele cele mai inalte, iar in rest nu trece de moderat..

Temperaturile au scazut accentuat in regiunile intracarpatice unde s-a produs bruma pe areale extinse, asadar foarte frig si nici peste zi nu e mai bine. Soarele este darnic, dar temperaturile maxime nu trec de 12 grade in Timisoara, 10 grade la Oradea si Bistrita, 9 grade la Cluj Napoca si Sibiu si numai 5 grade la Miercurea Ciuc.

A fost o noapte foarte rece si in sudul tarii, insa ziua aduce ceva mai mult soare si o crestere de temperatura – chiar apreciabila am putea spune in zonele deluroase, unde ieri la amiaza erau doar 3…5 grade. Astazi maxime in general peste 11 grade, mai frig in estul Munteniei, unde va fi innorat, vantul va avea intensificari si este posibil sa ploua.

In Dobrogea situatia este cu totul alta – norii nu se lasa dusi, vantul continua sa sufle in rafale, asa ca frigul este patrunzator, avand in vedere ca maximele termice se opresc la numai 9 grade.

Locuitorii Moldovei au parte de vreme extrem de rece – cerul ramane innorat, izolat mai ploua slab, iar vantul va prezena intensificari. Maxime de 9 grade in Galati, 7 grade in Bacau, 8 grade in Iasi si doar 6 grade la Suceava – sunt valori cu 10 grade mai mici fata de mediile climatologice ale perioadei.

Vreme frumoasa sambata, dar foarte rece de dimineata si dupa caderea noptii. Soarele ne insoteste in aproape toata tara, exceptand regiunile estice unde mai sunt innorari, dar nu sunt anuntate ploi. Va fi bruma in regiunile intracarpatice si pe arii mai restranse in rest, iar ceata matinala va invalui zonele joase de relief. Vantul este linistit si doar pe litoral va prezenta usoare intensificari. Temperatura creste mai mult, decat in zilele anterioare, astfel maximele termice se vor incadra intre 7…9 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 16 grade in dealurile de vest.

Dimineata cu bruma si 0 grade in capitala, apoi soare si temperatura putin mai ridicata decat in zilele precedente, o maxima de 13 grade (valoare sub media climatologica cu aproximativ 8 grade).

Duminica vremea va fi frumoasa si se va incalzi usor in ce mai mare parte a tarii. Astfel la amiaza maximele sunt cuprinse intre 10 si 17 grade, cu cele mai ridicate valori in regiunile vestice. Soarele este la datorie, exceptand estul tarii, unde trecator se aduna norii, iar de dimineata in zonele joase din vest si sud-vest vor fi conditii de ceata. Vantul trece de moderat doar in sudul Banatului si pe litoral.

In capitala o zi frumoasa de toamna, dar in continuare deosebit de rece mai ales dimineata cand termometrele vor arata 2 grade. Pana la amiaza in prezenta soarelui temperatura va creste pana la 14 grade.

Comentarii

comentariu

About the Author

-