Published On: Soare, Oct 13th, 2013

Controale mari in domeniul panificatiei. Au fost aplicate 62 de sanctiuni

Share This
Tags

* Politistii braileni continua sa verifice legalitatea activitatilor din domeniul panificatiei *

Politia Romana a demarat, la data de 1 septembrie, o ampla actiune de prevenire si combatere a ilegalitatilor in domeniul producerii, prelucrarii, achizitionarii si comercializarii produselor cerealiere si de panificatie.  In ultima saptamana au fost efectuate 93 de controale la societati comerciale si persoane fizice, fiind verificate si 197 de mijloace de transport.  Au fost constatate 4 infractiuni si 62 de contraventii.

Din dispozitia sefului Politiei Romane, chestor-sef Petre Toba, la data de 1 septembrie a.c. au fost demarate, in toata tara, controale pentru combaterea evaziunii in domeniul panificatiei, fiind efectuate controale de la producatori pana la cei care vand produsul finit catre populatie, fiind vizate inclusiv zonele in care se exporta cereale.

Astfel, in perioada 5- 11 octombrie, la nivel national, s-au desfasurat actiuni la care au participat politisti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publica, politie rutiera si politie transporturi ale inspectoratelor de politie judetene.

La nivelui Inspectoratului de Politie Judetean Braila, cei 395 de politisti, dintre care 22 de ofiteri de investigare a fraudelor, 320 de ordine publica si 53 rutieri, angrenati in actiune, au efectuat 290 de controale, dintre care 70 la societati comerciale si 23 la persoane fizice, fiind verificate si 197 de mijloace de transport marfa.

Politistii au constatat 4 infractiuni, dintre care doua la Legea nr. 241/2005, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, si una la Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. De comiterea acestora sunt suspectate 3 persoane, valoarea prejudiciului estimat fiind de 288.000 de lei.

De asemenea, au fost aplicate 62 de sanctiuni contraventionale, dintre care 3 la Legea 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si 59 la alte acte normative, in valoare totala de 82.280 de lei, au fost ridicate in vederea confiscarii bunuri in valoare de 2.357 de lei si a fost suspendata/oprita activitatea unei unitati de morarit si panificatie.

Pe timpul desfasurarii actiunii, ofiteri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (S.I.F.) au inceput cercetarile, in faza actelor premergatoare, fata de reprezentantii unei societati comerciale, din Braila, care, in perioada 2012-2013, nu au inregistrat in totalitate veniturile realizate din comercializarea de produse de panificatie, productie proprie, sustragandu-se de la plata taxelor si impozitelor aferente.

Cercetarile se efectueaza pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala. Prejudiciul urmeaza a fi calculat.

 In urma verificarilor efectuate de ofiteri S.I.F., la o societate comerciala din municipiu, s-a constatat ca pe computerul unitatii erau reproduse, in mod neautorizat, doua softuri.

In cauza se efectueaza cercetari, in faza actelor premergatoare, fata de administratorul societatii, pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.

La data de 09.10.2013 s-au  definitivat cercetarile si s-a propus trimiterea in judecata a lui M.Marian, de 36 de ani, din Braila, pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.

Invinuitul, in perioada octombrie 2010- ianuarie 2011, in calitate de administrator al unei societati comerciale, nu a inregistrat veniturile din activitatea de comert cu cereale, creand un prejudiciu de 288.000 de lei, reprezentand impozitul pe profit si TVA.

Politistii l-au depistat in trafic, pe DN 23, in localitatea Gulianca, judetul Braila, pe D.Florinel (41 de ani), din comuna Reghiu, judetul Vrancea, in timp ce transporta cu autoutilitara cantitatea de 900 kg de porumb boabe, 332 kg de grau si 2.308 kg porumb stiuleti, fara a detine documente legale de provenienta sau de insotire a marfii.

In cauza s-a aplicat sanctiune contraventionala, conform prevederilor Legii 12/1990 (republicata) si cerealele, in valoare de 2.283 de lei, au fost ridicate in vederea confiscarii.

La o intreprindere familiala din satul Baldovinesti, politistii au gasit expuse la vanzare 49 de paini (franzela alba, de 300 gr/buc) fara documente de provenienta.

Administratorul a fost sanctionat contraventional, iar produsele de panificatie au fost ridicate in vederea confiscarii

Comentarii

comentariu

About the Author

-