Published On: lun, Oct 7th, 2013

Controale in municipiu si judet

Share This
Tags

politieIn zilele de sambata si duminica, politisti de la Politiile orasenesti Ianca, Faurei si Insuratei si de la sectiile de politie rurala, impreuna cu lucratori din cadrul I.J.J. Braila, au actionat in zonele de competenta pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop si pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica si de invatamant, precum si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulatie din municipiu si judet.

Fortele participante au efectuat controale la 17 societati comerciale, au legitimat 112 persoane, dintre care 26 au fost controlate corporal sumar, si au oprit in trafic pentru control 68 de autovehicule.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 28 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 3.500 lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legii 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si OUG 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice.

La sfarsitul saptamanii trecute, efective de politisti din cadrul Birourilor Ordine Publica si Proximitate au desfasurat o actiune pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale comise in unitatile de invatamant si in apropierea acestora, precum si pentru combaterea absenteismului scolar.

Astfel, au fost verificate 15 unitati scolare preuniversitare, fiind controlata activitatea paznicilor sau agentilor angajati ai societatilor specializate de paza, au fost legitimati 37 de elevi si identificati 5 elevi care absentau.

Au mai fost efectuate controale la 7 societati comerciale de tip cafe-bar, oprite si verificate in trafic 10 autovehicule si au fost aplicate 26 sanctiuni contraventionale (18 pentru incalcari ale prevederilor Legii 12/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice).

Politistii Biroului Proximitate vor informa conducerea scolilor vizate cu privire la elevii care au lipsit de la cursuri.

Efective de politisti din cadrul Biroului Rutier si sectiilor de politie rurala au desfasurat o actiune pe arterele de circulatie din municipiu si pe drumurile nationale din judet, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool si a nerespectarii vitezei de deplasare.

Cu aceasta ocazie, au fost efectuate 125 de testari cu aparatul etilotest si au fost aplicate 114 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 34.560 de lei. De asemenea, au fost retinute in vederea suspendarii 7 permise de conducere si retrase doua certificate de inmatriculare.

De asemenea, politistii au actionat pe arterele de circulatie din municipiu, pentru verificarea legalitatii transportului in comun, in regim maxi-taxi.

Pe timpul desfasurarii actiunilor preventive, politistii de la Biroul Rutier au constatat 19 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare de 8.600 de lei.

Dintre neregulile constatate, 4 au fost pentru oprire sau stationare neregulamentara, 10 pentru transportul mai multor persoane decat locurile prevazute in certificatul de inmatriculare al autovehiculului, 4 pentru nerespectarea statiilor stabilite si una pentru neeliberarea biletelor de calatorie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-