Published On: mar, Oct 15th, 2013

Colegiul National Nicolae Balcescu – 150 de ani de existenta

Share This
Tags

Colegiul National Nicolae Balcescu*„Aniversarea celor 150 de ani de existenta a Colegiului National Nicolae Balcescu Braila” *

Consilierii judeteni braileni au decis in unanimitate, la ultima sedinta ordinara CJ, ca trebuie sa aprobe un proiect de hotarare cu privire la asocierea judetului Braila cu Colegiul National “Nicolae Balcescu” pentru desfasurarea programului “Aniversarea celor 150 de ani de existenta a colegiului”.

Evenimentul va avea loc in zilele de 1 si 2 noiembrie. In acest context, contributia Consiliului Judetean va fi cu putin sub un miliard de lei vechi. “Este vorba de un plafon de 1 miliard lei, bani vechi, pentru diverse materiale de promovare a acestui eveniment” a precizat in cadul sedintei CJ, Gheorghe Bunea Stancu.

“Va multumesc pentru sprijinul acordat. Evenimentul este de talie nationala, dar pentru noi este important si la nivel judetean si la nivel de oras. S-a discutat cu domnul presedinte, cu domnul primar, ce e de facut ca scoala sa arate ca respecta importanta acestei aniversari foarte prestigioase. Scoala arata exemplar, a fost un efort si o implicare deosebita din partea Primariei municipiului Braila si multe ore de discutii, de consultatii pe care le-am avut aici, la Consiliul judetean. Vom avea multi invitati care vor participa la acest eveniment”, a declarat directorul Carmen Pirlog.

Luni, 28 octombrie, de la orele 16.00, in Holul monumental al scolii va avea loc o expozitie ce cuprinde zeci de carti cu autori braileni, absolventi ai colegiului.

Marti, 29 octormbrie, de la orele 17.30, in amfiteatrul colegiului, prof. dr. Costica Aloman va sustine o conferinta pe tema “Organizarea sistemului de transplant in SUA”, domeniu in care profeseaza cu mare succes.

Miercuri, de la orele 16.00, in amfiteatru se va lansa cea de-a IV-a editie a Monografiei Colegiului National “Nicolae Balcescu” si volumul intitulat “Anuarul absolventilor”, coordonat de directorul adjunct Nicoleta Maneca.

Dupa cum este specificat in proiect, se vor folosi 45.000 lei pentru realizarea medaliei si plachetei jubiliare, 3.000 lei pentru revista jubiliara, 3.000 lei – mapele participantilor, 3.000 de lei pentru realizarea antologiei literare, 10.800 lei pentru monografia, personalitatile si anuarul absolventilor colegiului, 5.000 lei pentru completarea placilor de marmura in holul monumental, 5.000 lei la reconditionarea picturilor si 25.000 lei pentru echipamentele informatice aferente activitatilor aniversare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-