Published On: mar, Oct 1st, 2013

COD PORTOCALIU de ploi in Braila. Cod galben de ninsori in 8 judete

Share This
Tags

furtuna-ploaie-umbrela

UPDATE 1 -

14.00 si 16.00
In zona : Judetele Covasna, Brasov si Harghita
Se vor semnala : in zonele limitrofe muntelui din judetele avertizate, precipitaţiile continua sa cada sub forma de lapovita si ninsoare; cantitatile de precipitatii mai pot depăşi 10 l/mp.

Intre orele : 13:30 si 16:00
In zona : judetele Suceava, Bacau, Vrancea si Neamt
Se vor semnala : precipitatii sub forma de ploaie in zonele joase de relief si sub forma de lapovita si ninsori in zona Subcarpatica si de munte; intensificari ale vantului care pe crestele montane pot depasi 100 km/h, viscolind zapada.

UPDATE2:  Intre orele: 13.25 si 16.00, in zona: zona montana a judetelor Buzau si Prahova se vor semnala: cantitati de precipitatii in transformare in lapovita si ninsoare in zonele montane si submontane; cantitatile de precipitaţii mai pot atinge 10-15 l/mp; intensificari ale vantului care pot atinge 30…40 km/h

Capitala si opt judete din tara se vor afla, in intervalul luni, ora 21.00 – miercuri, ora 2.00, sub cod portocaliu de ploi, fiind asteptate precipitatii de pana la 80 de litri pe metru patrat, potrivit unei avertizari emise de ANM.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o atentionare de cod galben de ninsoare pentru judetele Covasna, Brasov si Harghita. Potrivit ANM, cantitatile de precipitatii pot depasi 10-15 l/mp. In judetul Harghita a inceput sa ninga marti dimineata, in jurul orei 04.00, carosabilul fiind acoperit cu zapada intre 1 si 5 centimetri in pasurile si trecatorile de pe drumurile nationale din judet. Circulatia rutiera este ingreunata din cauza ninsorii pe mai multe rute, iar pe DN 13 A, care face accesul in statiunea Harghita Bai, mai multi soferi au ramas cu masinile blocate in zapada.

La nivelul judetului Braila, Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta a stabiit  ieri luarea mai multor masuri:  obligativitatea instituirii permanentei la sediile primariilor din toate localitatile din judet; informarea cetatenilor de catre membrii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta asupra fenomenelor meteorologice prognozate; pregatirea mijloacelor si materialelor specifice interventiilor pentru inlaturarea si combaterea efectelor situatiei prognozate si participarea la actiunile de protectie si de aparare impotriva inundatiilor, cu utilajele si echipamentele din dotarea proprie; verificarea si mentinerea in stare de functionare a mijloacelor de instiintare-alarmare si de comunicatii, asigurarea sistemului de comunicatii intre C.L.S.U., Centrul Operational Judetean al I.S.U. si Institutia Prefectului si intensificarea fluxului informational; curatarea si intretinerea santurilor si rigolelor de scurgere a apelor pluviale; monitorizarea cu toata atentia a evolutiei fenomenelor hidrometeorologice prognozate; luarea tuturor masurilor de protectie a persoanelor si bunurilor impotriva efectelor provocate de descarcari electrice, caderi de grindina, desprinderea sau caderea unor elemente din infrastructura de constructii, precum si ca urmare a ruperii si prabusirii de arbori; identificarea si pregatirea la nevoie a spatiilor necesare cazarii persoanelor sinistrate, aprovizionarea cu apa, alimente si bunuri de stricta necesitate, precum si asigurarea adapostirii, hranirii si acordarii de asistenta veterinara a animalelor evacuate daca situatia o impune.

Vantul puternic a facut deja ravagii in municipiu, unde un copac a fost smuls din radacini si a distrus o masina. Braila este sub cod portocaliu pana maine noapte.

Comentarii

comentariu

About the Author

-