Published On: vin, Oct 4th, 2013

Clubului Interact, Clubul Rotary si elevii de la mai multe scoli din Braila au ajutat copiii din Pechea

Share This
Tags

elevi rotaryActiunea “Pachetelul de scoala”, desfasurata miercuri, de catre membrii Clubului Interact Braila, a avut ca scop oferirea unui numar de 45 de ghiozdane echipate elevilor de la Scoala Nr. 2 din Pechea, judetul Galati, grav afectata de inundatiile din saptamanile trecute.

Tinerii din Interact au desfasurat saptamana trecuta primul lor proiect, fiind ajutati in demersul acestuia de membrii Clubului Rotary din oras, dar si de elevii Colegiului National “Gheorghe Munteanu Murgoci”, Colegiului National “Nicolae Balcescu” si de conducerea Scolii Generale “Fanus Neagu”. Astfel, tinerii au reusit sa stranga materialele si rechizitele necesare pentru a echipa un numar de 45 de ghiozdane. Liceenii din cele doua colegii mentionate au contribuit cu numeroase rechizite, raspunzand astfel apelului lansat de catre Interact, in timp ce directiunea scolii “Fanus Neagu” s-a ocupat de strangerea unui numar semnificativ de carti, pe care, prin intermediul Interact, le-a donat bibliotecii scolii din Pechea.

In dupa amiaza zilei de miercuri, 25 septembrie 2013, 10 tineri ai Clubului Interact Braila, impreuna cu cativa membri Rotary Braila, au ajuns in comuna Pechea pentru a distribui toate aceste materiale elevilor de la clasele I-IV. De asemenea, tinerii le-au transmis copiilor ca sunt solidari cu ei in aceasta perioada si le-au urat multe reusite in acest an scolar.

ajutor RotaryBianca Iamandi, membru al clubului Interact, declara: “Ideea ne-a venit atunci cand am auzit ce li s-a intamplat vecinilor nostri galateni. Avand in vedere ca noi, tinerii, nu dispunem de resursele necesare pentru a ajuta o intreaga comunitate afectata de inundatii, ne-am gandit la o categorie de varsta apropiata noua: elevii. Astfel, am reusit sa luam legatura cu  Scoala Nr. 2 din Pechea, grav afectata de revarsarea apelor si ni s-a transmis ca un numar de 45 de copii ar avea nevoie de rechizite. Mai apoi, fiecare membru din Interact a cerut ajutorul colegilor sai din liceu, in acest caz, Murgoci si Balcescu, care s-au mobilizat neasteptat de repede si au donat materialele necesare echiparii celor 45 de ghiozdane asigurate de Clubul Rotary Braila. Intalnirea cu micutii a fost un emotionanta, fiecare dintre ei bucurandu-se de darul primit; chiar au promis ca vor intoarce fapta si vor veni sa ne colinde de Craciun. Noi ii asteptam cu mare drag!”

Conform spuselor lui Ovidiu Dimofte, membru Rotary, “Acest prim proiect al tinerilor din Clubul Interact a iesit mult mai bine decat se asteptau organizatorii, dandu-le astfel curaj si incredere pentru a desfasura noi proiecte in viitor. Este meritul lor, deoarece ei au venit cu initiativa, noi doar i-am sprijinit cu cele 45 de ghiozdane si le-am oferit informatiile necesare. Proiectul a mai fost desfasurat si de alte cluburi Interact din tara, insa nu in aceleasi circumstante: de obicei se strang rechizite pentru copiii cu o situatie materiala precara, cu scopul de a-i ajuta sa mearga la scoala.  Clubul Interact Braila a avut acest sablon si l-a aplicat unei alte situatii, afland despre inundatiile din Galati si despre amanarea inceputului scolii.

S-au mobilizat repede, au cerut ajutorul colegilor si au reusit sa faca in asa fel incat sa adune rechizitele necesare. Totul a iesit perfect si trebuie felicitati pentru asta!”

Comentarii

comentariu

About the Author

-