Published On: mar, Oct 15th, 2013

DIICOT l-a urmarit pe Closca in Afacerea “kilogramul de cannabis”

Share This
Tags

Simion Closca a fost arestat pentru afaceri cu droguri, in urma unei ample actiuni ale unui serviciu specializat. Judecatorii de la Sectia Penala a Tribunalului Braila au analizat de urgenta cererea DIICOT si au dispus doar arestarea lui Radu Gabriel, lui Simion Closca interzicandu-i doar sa paraseasca tara.

Astazi dosarul penal in care sunt implicati cei doi va ajunge la Curtea de Apel Galati.

Din primele precizari se pare ca Gabriel Radu a fost urmarit, in Spania, de investigatorii DIICOT de mai multe luni. Acesta a introdus in tara mai multe kilograme de canabis dar a fost ridicat imediat de a ajuns pe pamant romanesc, la Arad. Conform unor surse, Gabriel Radu a declarat faptul ca Simion Closca ar fi seful afacerii, platindu-i acestuia deplasarea in Spania.

Simion Closca, fiul cunoscutului om de afacere brailean, a fost ridicat de DIICOT sambata dimineata, din propria casa fiind prezentant instantei cu propunere de arestare preventiva.

Prietena lui Gabriel Radu si o alta persoana de sex feminin, consumatoare de droguri, sunt martore in dosarul traficului de droguri.

Infobraila a prezentat, in exclusivitate, solutia pe scurt a instantei, in care Gabriel Radu este arestat pentru 29 de zile iar Simion Closca are interdictiea de a parasi tara: “Admite in parte propunerea DIICOT-Serv Teritorial Braila -dispune arestarea preventiva a inculpatului R.G pentru o perioada de 29 zile, de la 13.10.2013 la 10.11.2013, inclusiv”, -dispune inlocuirea masurii arestarii preventive a inculp. C.S.N cu masura de a nu parasi tara”.

Recursul DIICOT – Biroul Teritorial Braila se va judeca la Curtea de Apel Galati, la o data care va fi fixata de catre magistratii galateni. Galatiul va decide daca fiul lui Closca ramane liber sau va fi arestat.

Conform unor surse in afacerea cu cannabis mai sunt implicate si alte persoane, iar  DIICOT a efectuat perchezitii atat in capitala cat si in Braila. Ancheta se afla in plina desfasurare, astfel ca reprezentantii acuzarii sunt retinuti in declaratii avand in vedere ca Gabriel Radu a fost retinut, avand asupra sa o cantitatea mare de droguri

Este cea mai mare captura de cannabis, din analele Crimei Organizate de la Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-