Published On: Soare, Oct 13th, 2013

CET Braila a intrat in faliment

cet_braila_* Decizia a fost luata in cadrul Consiliului Local Municipal de vineri *

In urma cu aproximativ o luna se anunta faptul cu CET intra in insolventa. In toata aceasta perioada, Consiliul Municipal Braila si administratorul judiciar au incercat sa gaseasca o solutie de salvare a CET-ului. Vineri, in cadrul sedintei de CLM, consilierii locali au constatat faptul ca nu mai exista nicio sansa ca CET sa se salveze si au decalarat oficial falimentarea CET.

Centrala de termoficare are datorii catre furnizori de aproximativ 70 milioane ron suma imposibil de achitat in termen de un an, asa cum prevad noile reglementari cu privire la firmele aflate in insolventa.

In urma cu o saptamana, primarul Aurel Simionscu prezenta doua varinate pentru incalzirea din aceasta iarna, una cu functionarea CAF-ului din Viziru, plus cele patru central termice si una cu mai putine costuri, fara cazanul de apa fierbinte.

Pentru ca cele aproximativ 1000 de familii care inca mai sunt racordate la retea sa fie cat mai putin afectate, Consiliul Local a decis sa suporte de la buget contravaloarea achizitionarii unei centrale termice pentru fiecare dintre acestea. Astfel, proiectul de hotarare initiat de consilierul Simona Draghincescu privind acordarea unui sprijin financiar pentru achizitionarea unor instalatii de incalzire locuinte pe perioada sezonului rece, centrale pe gaze sau aparatura pe sistem electric, a fost votata in sedinta.

 “Toate familiile care la 1 octombrie erau racordate la CET si nu au datorii vor primi aceasta suma – de asta am apelat si directiile noastre sa urgenteze lucrurile, sa diminueze timpul birocratic, astfel incat oamenii sa poata primi aceasta suma, cu care sa poata sustine o sursa pe energie electrica”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

Putine dintre familiile debransate vor  putea depune solicitarea de ajutor pentru caldura, dat fiind ca o buna parte dintre ele nu-si permit sa plateasca din buzunar cateva mii de lei, de pe o zi, pe alta, inainte sa se instaleze gerul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-