Published On: mie, Oct 9th, 2013

Catalin Chivu a castigat definitiv si irevocabil prima batalie cu MAI si IGPR

Share This
Tags

Din decembrie 2011, Catalin Chivu nu se mai afla la conducerea IPJ Braila. De atunci, nimeni nu a reusit sa-i ia definitiv locul, in ciuda a numeroase incercari. Nemultumit de decizia superiorilor sai, Chivu s-a adresat instantelor de judecata in mai multe procese unde a contestat deciziile MAI si IGPR, clasificate secrete. Surse judiciare au declarat pentru Infobraila ca argumentele MAI pentru demiterea lui Catalin Chivu sunt bagatele, in fapt niste maruntisuri de ordin birocratic pe care un tip dinamic ca fostul sef al IPJ le-a trecut cu vederea. Un exemplu: Chivu s-ar fi facut vinovat ca nu a urmarit la nivelul serviciului Cabinet sa se intocmeasca planuri trimestriale de activitate, ca nu a aprobat planurile de munca ale Serviciului Logistic pentru trimestrul IV din 2010 si evaluarea pentru aprilie si octombrie 2010. Adica nu a facut hartogarie!

Reporterii Infobraila au aflat si cum s-a aparat Chivu de atacul fostului ministru de atunci, Traian Igas, cunoscut ca un mare vanator de “branconeri”. “Apreciez ca respectivele imputari din ordin nu sunt conforme cu realitatea, nu au fost acoperite nici In fapte si nici In lege si, mai ales, raportat la activitatea desfasurata din aprilie 2005, de cand ocup functia de inspector sef al IPJ Braila, ele au un caracter subiectiv. Astfel, In toata aceasta perioada de timp, la finalul fiecarui an de actvitate, fara exceptie, calificativele primite au fost «Foarte bun». De asemenea, nu am fost sanctionat niciodata, nu am fost cercetat prealabil In nicio Imprejurare, iar rapoartele si situatiile Inaintate catre IGPR si MAI, In aceasta perioada, au scos In evidenta si demonstrat evolutia pe care a Inregistrat-o unitatea de politie pe care am condus-o timp de 6 ani. In consecinta, va solicit anularea ordinului Impotriva caruia am formulat prezenta contestatie, iar In situatia In care veti stabili, totusi, In sarcina mea anumite disfunctii In munca pe care am desfasurat-o, va rog sa dispuneti aplicarea unei sanctiuni mai usoare, avand In vedere ca, conform legii In vigoare, sanctiunea ce mi-a fost aplicata este ultima Inaintea destituirii”, i-a scris Chivu lui Igas. MAI nu a luat in seama apararea lui Chivu, asa ajungandu-se la procese.

In cererile sale, Catalin Chivu arata ca decizia MAI de a-l inlocui nu l-au afectat doar pe el, dar si IPJ Braila. “Ca efect al unei sanctiuni disciplinare, constatate si aplicate In mod nelegal si netemeinic, In ciuda argumentelor invocate, cu prilejul cercetarii disciplinare, se creeaza un prejudiciu de natura patrimoniala, generand In acelasi timp perturbarea activitatii la nivelul IPJ. Aplicarea unei masuri de sanctionare disproportionata fata de pretinsa gravitate a faptelor, conduce la o diminuare semnificativa a drepturilor salariale, afectandu-mi In acelasi timp evolutia profesionala (dreptul la cariera si stabilitatea In functie)”. Totodata, Chivu a punctat faptul ca a fost nevoit sa accepte punerea la dispozitie, deoarece functia pe care ar fi trebuit mutat nu era libera In cadrul IPJ Braila: “Desi sanctiunea dispunea «trecerea Intr-o functie inferioara pana la cel mult nivelul de baza al gradului profesional detinut, respectiv ofiter specialist I», IPJ Braila nu avea liber un astfel de grad profesional, aspect care era cu siguranta cunoscut. In atare Imprejurare a trebuit sa accept punerea la dispozitie, Imprejurare care m-a afectat extrem de mult, atat ca om, cat si ca profesionist. Eventuala executare a actului administrativ contestat, prin care s-a dispus eliberarea din functie, este de natura sa provoace o paguba iminenta, nu doar de ordin material, dar si un prejudiciu de natura morala”, arata Catalin Chivu intr-un document parte a procesului intentat MAI.

Ei bine, cand foarte putini se mai asteptau ca instantele sa-i dea dreptate, fostul sef al IPJ Braila a castigat definitiv si irevocabil procesul inregistrat in dosarul 906/42/2011 avand ca obiect “anulare act administrativ” impotriva MAI si IGPR. Cele doua institutii au facut recurs si l-au pierdut. Astfel, decizia de imputare nr. 9131/2011 si hotararile nr. 10072/2011 si 66/2011 emise de parate au fost anulate!

In acest context, procesul prin care Catalin Chivu ar putea reveni in functie nu mai pare atat de complicat, una dintre “rotite” fiind dereglata deja.

Comentarii

comentariu

About the Author