Published On: sâm, Oct 26th, 2013

Branza cu mamaliguta si samantana

Share This
Tags

branza-cu-mamaliguta-si-smantana Branza cu mamaliguta si samantana 

Ingrediente

Pentru mamaliguta:  6 cani cu  apa, 2 cani cu  malai, sare.

Pentru servire:  unt, smantana, branza proaspata,  ou prajit, cascaval ras.

 

Mod de preparare

  1. Preparam  mamaliguta: se adauga  apa rece intr-o oala , cand a dat in clocot se adauga sarea si malaiul in ploaie , amestecand continuu cu un tel.
  2. Se fierbe la foc mediu pentru inceput , iar cand incepe sa se ingroase  se da  focul la mic.
  3. Se amesteca , iar cand  incepe sa se desprinda de pe peretii oalei si s-a rumenit o idee se ia de pe foc.
  4. Mamliguta se pune in forme unse cu unt, se aseaza bine, apoi se rastoarna pe farfurie.
  5. Se adauga branza amestecata cu smantana, oul prajit deasupra mamaligutei , apoi se rade cascaval.

Se serveste dupa preferinta cu smatana din belsug. Ideala pentru cina.

Comentarii

comentariu

About the Author

-