Published On: joi, Oct 24th, 2013

Aproximativ 300 de utilaje vor fi pregatite sa actioneze in municipiu pentru deszapezire

Share This
Tags

deszapezirePrimele ninsori sunt preconizate de la 1 noiembrie, la munte, iar dupa 20 noiembrie se vor extinde la nivelul intregii tari, a declarat la inceputul saptamanii, in videoconferinta de la MAI, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu.

Iarna bate la usa iar autoritatile brailene se pregatesc intens pentru a nu exista probleme. In cadrul sedintei Colegiului Prefectural al Judetului Braila, de astazi, primarul Aurel Simionescu a precizat faptul ca in momentul de fata municipalitatea are suportul necesar pentru a se ocupa de deszapezire si de eventualele blocaje din trafic.

“Noi avem suportul necesar in sensul utilajelor, programul pe fiecare dintre firmele care se ocupa de deszapezire si masurile pe care le-am luat pentru in cazul unor blocaje in trafic. Nu s-a blocat niciodata orasul dar avem in vedere traficul intens mai ales din perioada sarbatorilor de iarna cand pot fi anumite blocaje in trafic.  Exista contracte pentru circa 300 de utilaje care sa actioneze in Municipiul Braila. Termenele limite pentru verificarea utilajelor 1-4 noiembrie, ultima verificare fiind 6 noiembrie. In principiu obligatiile sunt ca aceste utilaje sa fie disponibile in orice moment, sa aiba asigurat fiecare operator o cantitate de pana la 2000 de tone de material antiderapant, pana la 1 noiembrie si aceasta cantitate sa fie tot timpul aditionata astfel incat in fiecare moment sa fie catitatea necesara pentru interventia pentru cel putin 20 de zile de activitate”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

 In ceea ce priveste Braicarul, pentru partea de tramvai si pentru zona auto, edilul a precizat faptul ca acestia trebuie sa isi rezolve problemele pe care le au mai ales ca autoritatile estimeaza ca la in luna noiembrie sa circule tramvaiul si pe Dorobanti, pana la podul de la Apolo si apoi spre Chercea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-