Published On: mar, Oct 1st, 2013

Alege viata – actiune rutiera la nivel national

Share This
Tags

Actiune politieIn perioada 27 -29 septembrie a.c., premergator inceperii anului universitar, Politia Romana a coordonat o actiune la nivel national, pentru reducerea evenimentelor rutiere grave, in special a celor produse pe fondul nerespectarii regimului legal de viteza.

Politistii au constatat 260 contraventii, au retinut 7 permise conducere si retras 3 certificate de inmatriculare.

 In contextul inceperii anului universitar, in perioada 27- 29 septembrie a.c., Politia Romana a coordonat, o actiune la nivel national, care a vizat reducerea evenimentelor rutiere grave, produse pe fondul nerespectarii normelor legale cu privire la circulatia pe drumurile publice, in special a celor care reglementeaza regimul legal de viteza. De asemenea, politistii au asigurat fluenta traficului rutier, prin prezenta activa pe sectoarele de drum cu trafic intens.

In cursul celor trei zile politistii braileni au constatat 260 contraventii (205 pentru depasirea limitei legale de viteza, una pentru depasire neregulamentara si 54 pentru alte abateri), pentru care au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare totala de 76.860 de lei, conform prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice.

Totodata, ca si masura complementara, au fost retinute 7 permise de conducere, dintre care 3 pentru depasirea limitei legale de viteza, unul pentru depasire neregulamentara si 3 pentru alte abateri si au fost retrase 3 certificate de inmatriculare.

Printre principalele cauze de producere a accidentelor grave de circulatie se regaseste in continuare nerespectarea regimului legal de viteza, prin cele doua forme de manifestare, respectiv viteza excesiva ori neadaptarea acesteia la conditiile de drum.

Politia Romana recomanda conducatorilor auto sa circule cu prudenta, cu viteza adaptata carosabilului umed si sa acorde o atentie sporita pietonilor. Depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!  Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile, conducatorii auto trebuie sa acorde o atentie deosebita, pentru ca poarta nu doar responsabilitatea sigurantei lor, ci si a calatorilor.

 Timpul ploios poate favoriza producerea unor grave accidente rutiere. Astfel, politistii rutieri recomanda tuturor conducatorilor de autovehicule sa circule cu viteza redusa, sa mareasca distanta de siguranta in mers, sa utilizeze luminile de intalnire si sa evite efectuarea manevrelor in trafic (depasiri, treceri de pe o banda pe alta, etc.) fara o temeinica asigurare.  In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de catre ceilalti conducatori auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers. De aceea, recomandam ca luminile de intalnire sa fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales in conditii de vreme nefavorabila. Acordati o atentie marita la pietoni in zilele cu ploi. Acestia sunt mai putin prudenti, se ascund sub umbrele, privesc mai putin in jur si nu se asigura la traversare.

Pietonii sunt rugati sa circule numai pe trotuare, traversarea strazii sa o faca pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric si numai dupa ce sunt siguri ca intentia lor de a traversa a fost observata de catre soferi. In conditiile unui trafic aglomerat, ploaia poate determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. In aceasta situatie, Politia Romana recomanda conducatorilor auto sa nu depaseasca coloana de autovehicule oprite la semafor. Evitati depasirile atunci cand va deplasati in coloana. Aceasta manevra nu scurteaza semnificativ timpul de deplasare, insa va poate pune viata in pericol.

Comentarii

comentariu

About the Author

-