Published On: lun, Oct 14th, 2013

Actiuni preventive in municipiu si judet

Share This
Tags

In zilele de sambata si duminica, politisti de la Politiile orasenesti Ianca, Faurei si Insuratei si de la sectiile de politie rurala, impreuna cu lucratori din cadrul I.J.J. Braila, au actionat in zonele de competenta pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop si pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica si de invatamant, precum si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulatie din municipiu si judet.

Fortele participante au efectuat controale la 70 de societati comerciale, 19 persoane fizice, 14 asociatii familiale si 19 intreprinderi individuale, au legitimat 393 persoane, dintre care 91 au fost controlate corporal sumar, si au oprit in trafic pentru control 57 de autovehicule. De asemenea, au fost controlati 16 paznici sau angajati ai societatilor specializate de paza, cu privire la indeplinirea atributiilor de serviciu stabilite in consemenele posturilor.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 125 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 20.790 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legii 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si OUG 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice.

Efective de politisti din cadrul Biroului Rutier si sectiilor de politie rurala au desfasurat o actiune pe arterele de circulatie din municipiu si pe drumurile nationale din judet, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool si a nerespectarii vitezei de deplasare.

Cu aceasta ocazie, au fost aplicate 63 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 17.420 de lei, au fost retinute in vederea suspendarii doua permise de conducere si retrase 5 certificate de inmatriculare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-