Published On: mie, Oct 9th, 2013

Gatu: Daca va candida unul la fel de batran ca mine, cu aceleasi tare, nu este in regula! (I)

gatu

Poate ca era in standarde sa incep redactarea acestui interviu cu Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, cu formule de genul “Infobraila a obtinut, in exclusivitate, un interviu cu…” Cred insa ca este bine sa intrati atmosfera acestui dialog spunandu-va ca eram pregatit sa-i iau un interviu lui Cristian Gatu in preajma alegerilor pentru noul presedinte al FRH, sa coemntam la cald despre cel care va avea greaua sarcina sa vina dupa un presedinte ca Gatu. Un sportiv ca Gatu. Colegii mei au obtinut informatii spectaculoase cu oameni care se grabesc sa-l “ingroape” pe actualul presedinte mai repede ca sa poata face in FRH ce doresc. Nu puteam crede ca niste “nimeni”in comparatie cu dublul campion mondial ar vrea sa-l vada plecat doar ca sa poate coordona antrenori si arbitri. Si atunci am hotarat sa devansam interviul.
“Mie imi spuneti “domnule, va ataca cutare”, pentru ca m-am saturat de anonimaturi din astea”. Cine sa fi vorbit din Gatu: sportivul, campionul, ministrul? Toti la un loc, poate. Stie ca poate cere asta. Si o obtine. Ii spun ca avem niste inregistrari cu oameni de la Baia Mare, care vorbesc cu oameni de la Braila, despre oameni de la Zalau si despre el. Ii spun numele lor, pe care dumneavoastra il veti afla zilele urmatoare, cu tot cu stenograme!

Cristian Gatu: Discutiile astea au la baza niste interese personale. Eu am anuntat si in Adunarea Generala si in Consiliul de Administratie ca urmeaza la sfarsitul anului sa se faca alegeri si ca eu nu voi mai candida. Totodata, i-am atentionat ca ma retrag fiindca nu mai pot, eu nu voi face nicio propunere. Nu eu le fac, le fac cluburile. Problema este ca daca va candida unul tot la fel de batran ca mine si care a lucrat alaturi de mine cu aceleasi tare, cu aceleasi greseli, cu aceleasi nerealizari. Nu mi se pare normal sa candideze decat unul tanar care sa vina cu o alta mentalitate
Exista cineva tanar pe care l-ati vedea in locul dumneavoastra?
Imi e si teama sa nominalizez, pentru ca imediat apar reactiile cluburilor de respingere a respectivului. Eu m-am gandit, spre exemplu, la Dedu. El a ajuns, cu avizul si cu acordul tuturor cluburilor, presedintele Ligii Profesioniste de Handbal, care nici nu functioneaza astazi si care si-a suspendat activitatea, pentru ca, daca nu sunt cluburi profesioniste, pentru ce sa functioneze liga? Dar vreau sa va spun ca la orice interventie a lui Dedu in Consiliul de Administratie, imediat am observant reactii de respingere.
Cine sunt cei care nu si-ar dori un tanar? Sunt multi care se opun?
Nu, doi trei, dar eu nu stau la mana a doi trei. Acestia trebuie sa iasa din anonimat si sa candideze, ca sa stim despre ce este vorba, cu ce vin. Daca vin cu aceeasi formula de conducere atunci… Eu vreau sa va spun ca am un Consiliul de Administratie. Pai, CA-ul, in mod normal, ca sa va raspund direct, nu ar trebui sa mi-l aleg eu? Ei bine, aflati ca eu lucrez cu materialul clientului, mi-l aleg cluburile!
Credeti ca echipele din Liga Nationala ar putea vota cu mai multe voturi decat cu o echipa de liga inferioara? Pe la colturi vorbesc multi despre asta!
Asta e o treaba, dar decat sa o ridice pe la colturi, trebuie sa o ridice in Adunarea Generala. Si eu in principiu as fi de accord. Pentru ca daca o echipa de Liga Nationala voteaza cu un vot, la fel ca si un Club Scolar care are astazi o echipa, maine nu o mai are, nu mi se pare normal. Mi s-ar parea normal ca acele cluburi care au rezultate internationale, care au o activitate continua buna, apreciata bine prin situarea in primele locuri in clasament, prin participarea in Cupele Europena, sa aiba un vot minim mai mult decat ceilalti.
Credeti ca lucrul acesta se va intampla?
Cristian Gatu: Decizia o are fiecare prin votul cu care participa la Adunarea Generala. Daca vor voteaza, daca nu, nu.

Maine, veti putea citi continuarea interviului cu Cristian Gatu. Veti putea afla opinia presedintelui FRH despre oamenii care dau banii in handbal si de cat de mult sau putin ar trebui sa fie implicati ei in coordonarea echipelor. Iar zilele urmatoare despre bani, jucatoare, cat castiga si daca merita banii, transferuri si multe altele. Urmeaza dezvaluiri fulminante!

Comentarii

comentariu

About the Author