Published On: joi, Oct 24th, 2013

25 Octombrie – Sarbatoarea armatei romane

Share This
Tags

 SONY DSCIn cadrul manifestarilor dedicate acestui eveniment, Ziua armatei romane, pe 23 octombrie 2013, de la orele 14.30, garnizoana Braila, Cercul Militar Braila si Biblioteca judeteana Braila”Panait Istrati” Braila, a organizat in noul sediu al bibliotecii o interesanta si inedita expozitie.

Au fost expuse numeroase fotografii ,machete,uniforme militare ,steaguri de identificare si drapele de lupta,tehnica de geniu , machete cu nave de razboi, piese din colectii personale de numismatica , cartofilie si medalistica,tablouri puzzle cu specific marinaresc.

Au expus unitati militare din garnizoana Braila (01763, 01294, 02399, 01297, 01531, 02039 F, 02042, 02080) dar si colectii personale apartinand d-lui.c-dor(r.).Istrate Alexandru (tablouri puzzle), lt.col.(r.) Teodorescu Ionel (medalistica si numismatica),Ivan Ionel(cartofilie).

In deschiderea expozitiei, seful Cercului Militar Braila, lt.col.(r.)Postelnicu Cezar a subliniat caracterul inedit al actiunii comune si foarte buna colaborare cu partenerii din garnizoana.

Expozitia a fost onorata de prezenta comandantului garnizoanei Braila, general de brigada doctor Mircea Vladu, care in fata unui public numeros si diversificat a apreciat realizarile militarilor si jertfa acestora in decursul istoriei si pana in prezent.

SONY DSCIn incheierea interventiilor prof.Ion Volcu, seful colectii speciale al bibliotecii, a prezentat cateva descoperiri documentare legate de structurile militare ce au existat in decursul istoriei la Braila.

Prezenta elevilor din cls .a IX-a F ai Liceului Teoretic “Nicolae Iorga“, a intarit legatura tinerei generatii cu trecutul si prezentul armatei romane si sub directa indrumare si coordonare a prof.Neamtu Rodica si Stupariu Ionica au apreciat exponatele cu admiratie.

Expozitia poate fi vizionata de publicul brailean pana pe data de 30 octombrie 2013 ora 13.00 .

Comentarii

comentariu

About the Author

-