Published On: mar, Sep 24th, 2013

Ziua Mondiala a Contraceptiei este celebrata pe 26 septembrie

Share This
Tags

constraceptieDirectia de Sanatate Publica Braila, cu prilejul “Zilei Mondiale a Contraceptiei”, celebrata in fiecare an la data de 26 septembrie, va desfasura campania de informare a populatiei privind contraceptia, in perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2013, cu sloganul Tinerii informati iau decizii responsabile!

Scopul campaniei este de a atrage atentia asupra importantei sanatatii reproducerii si a planificarii familiale si de constientizare a tinerelor si tuturor femeilor de vârsta fertila asupra riscului unei sarcini nedorite.

Campania stimuleaza populatia sa-si insuseasca informatii corecte privind metodele contraceptive si sanatatea reproducerii.

Obiectivele campaniei sunt cresterea numarului de femei, in special tinere, informate corect asupra metodelor contraceptive; cresterea interesului femeilor fata de contraceptie; scaderea numarului de sarcini nedorite; reducerea numarului de avorturi la tinere, in special.

Actiunile de informare, educare si comunicare planificate in unitati de invatamant (licee) se concentreaza asupra metodelor contraceptive, care pot fi utilizate in planificarea familiala.

Ministerul Sanatatii si Institutul National de Sanatate Publica asigura finantarea, coordonarea, analiza si evaluarea rezultatelor campaniei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-