Published On: sâm, Sep 28th, 2013

FOTO: Victorie pentru HC Dunarea sub Tampa

SONY DSC* Corona Brasov – Dunarea Braila 24-25 (15-16) *

Astazi, in Sala Sporturilor din Brasov a avut loc derby-ul etapei a IV-a dintre Corona Brasov si Dunarea Braila. Dupa ce in primele trei etape Corona a demonstrat ca este o nuca tare in acest sezon, echipa antrenata de Aurelian Rosca pleca si in partida de astazi ca favorita, insa elevele lui Cristi Preda au stopat sirul de victorii al gazdelor.

Dunarea Braila a intrat mai greu in joc, insa Irimia a fost cea care a deschis tabela. Condusa pe inceputul partidei cu 3-1, echipa antrenata de Cristi Preda trece la conducere dupa doua contraatacuri finalizate cu gol de Ramona Farcau si Ada Moldovan.

Apararea perfecta a brailencelor, dar si golurile lui “Bebe” Perianu au facut SONY DSCca echipa noastra sa mareasca diferenta, 9-11 in minutul 17. Au urmat apoi 4 minute in care Dunarea Braila nu a mai reusit sa marcheze, gazdele apropiindu-se la doua goluri 9-11 minutul 21. Gabriela Dobre a inchis poarta si Corona nu a reusit sa marcheze, in urmatoarele 4 minute, decat un singur gol, in timp ce Perianu si Moldovan o invingeau pe Dedu, 10-14 minutul 25. Pe finalul primei reprize Dunarea a cedat, iar Corona s-a apropiat la un singur gol, brailencele ratand mult in ultimile trei minute, iar tabela la pauza arata 15-16.

SONY DSCMai motivate decat in prima repriza, gazdele au intrat bine in joc si au egalat, echipele mergand cap la cap pe toata durata celei de-a doua reprize. Pe fondul oboselii, Dunarea Braila a ratat foarte mult, in a doua parte a jocului, iar apararea buna a brasovencelor a facut ca oaspetele sa fie sanctionate cu joc pasiv, de mai multe ori. Cu Perianu obosita pe final, ea nemaireusind sa marcheze la fel de usor, brailencele au trait emotii mari cu doar cateva secunde inainte de fluierul final.

Conduse la un gol, 24-25, cu un minut inainte de final, brasovencele au ratat sansa egalarii dintr-o greseala puerila, insa nici brailencele nu au reusit sa o invinga pe Dedu. Ultimul atac al partidei a aprtinut Coronei, care dupa o interventie sigura a lui Horjea, a primit direct cartonas rosu si arbitrii au dictat aruncare de la 7m.

SONY DSCIntr-o sala plina de brasoveni care mai sperau acum, cu doar 4 secunde inainte de final, la un punct din aceasta partida, tanara Lacramioara Stan le-a spulberat gazdelor orice sansa de a mentine vreun punct acasa.

Corona Brasov

Au marcat : Zamfir 10, Chiper 4, Pricopi 3, Hotea 2, Bradeanu 1, Tacalie 1, Apetrei 1, Tudor 1, Ratiu 1.

Au jucat : Dedu – Chiper, Tacalie, Bradeanu, Manda, Drutu, Hotea (Tudor, Zamfir, Apetrei, Pricopi, Ratiu, Briscan).

Antrenori : Aurelian Rosca, Vasile Curiteanu

SONY DSC

Dunarea Braila

Au marcat : Perianu 8, Moldovan 7, Farcau 4, Horjea 3,Adespii 2, Irimia 1.

Au jucat : Dobre (Voicu, Stan) – Farcau, Moldovan, Irimia, Perianu, Horjea, Czeczi (Adespii, Dragut)

Antrenor : Cristi Preda

 Liga Nationala, etapa a IV-a:

HCM Roman-HCM Rm. Vâlcea 32-21 (17-6)

Corona Braaov-Dunarea Braila 24-25 (15-16)

HC Zalau-CSU Neptun Constanta 25-23 (13-12)

CSM București-CSM Ploiești 33-22 (18-12)

CSM Cetate Deva-HCM Baia Mare 22-24 (13-13)

SCM Craiova-”U” Jolidon Cluj 30-33 (16-16)

Comentarii

comentariu

About the Author

-