Published On: mar, Sep 3rd, 2013

VEZI AICI care sunt recomandarile pentru prevenirea infectiei cu virusul West-Nile

Share This
Tags

MOSQUITOIn actualul sezon de supraveghere a meningitelor cu virus West-Nile, care a inceput in luna mai a acestui an si se va finaliza la sfarsitul lunii octombrie, au fost deja confirmate de Institutul Cantacuzino Bucuresti, 3 cazuri in judetul Braila, in municipiu, orasul Insuratei si comuna Chiscani.

Pentru prevenirea infectiei cu virusul West-Nile, este recomandat  sa se instaleze plase la geamurile locuintelor pentru a impiedica accesul tantarilor, folosirea substantelor repelente in aplicatii pe piele, atunci cand se fac deplasari in zone cu vegetatie, ape stagnante, mai ales in perioada de activitate a tantarilor. De asemenea este indicata efectuarea dezinsectiei in locuinte, cand se impune si se constata prezenta insectelor, dar si purtarea de imbracaminte corespunzatoare, cu maneci lungi, in special cand se anticipeaza plimbari seara in zone bogate in vegetatie.

Primele semne de boala sunt febra, durerile de cap, fotofobie, greata, voma si rigiditate de ceafa. Boala se transmite la om prin intepatura de tantar contaminat cu virusul West-Nile, iar transmiterea directa de la om la om este exceptionala, doar prin transfuzii de sange contaminat, de la mama la fat si prin transplant de organ.

Comentarii

comentariu

About the Author

-