Published On: lun, Sep 2nd, 2013

VEZI AICI care este procentul de promovabilitate in Braila la sesiunea a doua a bacalaureatului!

Share This
Tags

elevi bacDupa ce in prima sesiune a examenului de bacalaureat, Braila a avut cea mai mare pondere de promovare, de 74,17%, clasandu-se pe prima pozitie la nivel national, de asta data, judetul se situeaza pe locul 7, cu un procent  de 26,39%.

Promovabilitatea este in crestere fata de anul precedent, procentul fiind de 25,28%.

Pentru sesiunea de toamna, s-au inscris peste 1000 de absolventi, Insa doar 864 de elevi s-au prezentat. Examenul s-a sustinut in 4 centre, Liceul Pedagogic “D. P. Perpessicius”, Colegiul National “Gh. M. Murgoci”, Liceul Teoretic “Panait Cerna” si Colegiul Tehnic “Panait Istrati”.

“Procentul pentru sesiunea august – septembrie mi se pare normal tinand cont ca se prezinta elevi cu corijente din promotiile anterioare si elevi care nu au promovat in prima sesiune”, a declarat inspectorul scolar general, Iulian Danielescu,

La nivel national, procentul de promovabilitate este de 20,36%. Comparativ cu anul 2012, cand procentul de promovare a fost, pentru aceeasi sesiune, de 25,49%, in acest an se constata o scadere cu 5 puncte procentuale.

Potrivit  datelor de la Ministerul Educatiei arata faptul ca in ultimii 10 ani, randurile somerilor au fost ingrosate de catre cei picati la examen, in total fiind peste 500.000 de absolventi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-