Published On: mie, Sep 25th, 2013

Un nou caz de meningita West Nile la Braila

Share This
Tags

MOSQUITOInca un caz de infectie cu virusul West Nile a fost confirmat de catre Institutul Naţional Cantacuzino, la Braila. Este vorba de un tanar de 20 de ani din municipiu. Din cate se pare tanarul a fost intepat de tantari in padurea din Chiscani. IN momentul de fata, starea generala a tanarului este buna, acesta fiind externat deja de la Sectia de Boli Infectioase

Virusul West Nile este un potential factor declansator al unor afectiuni serioase, principala cale de transmitere in randul oamenilor fiind intepatura tantarilor infestati.

Virusul a fost desoperit in anul 1937 in districtul West Nile din Uganda. Interesul expertilor fata de virusul West Nile a crescut in momentul in care acesta a fost depistat in Statele Unite, mai exact in News York City, in anul 1999, cand au fost confirmate 66 de cazuri soldate cu 7 morti. Mai tarziu, in anul 2002, au fost raportate un total de 480 de cazuri, soldate cu 24 de decese. In mai putin de 1 an, virusul s-a extins in peste 11 state de-a lungul Coastei de Est. Pana in anul 1999, virusul West Nile fusese depistat doar in Africa, Asia, Orientul Mijlociu, si extrem de rar in Europa. Conform expertilor, virusul West Nile sta la baza unei epidemii sezoniere in America de Nord, care cunoaste o crestere in lunile de vara si toamna.

Comentarii

comentariu

About the Author

-