Published On: mar, Sep 3rd, 2013

Un muncitor a murit ingropat de viu intr-un sant de canalizare din Ianca

muncitor ingropat de viu1Ieri, Gheorghe Puscasu, 56 ani, muncitor la TMUCB Midia Navodari, a murit, dupa ce un mal de pamant de sase metri s-a pravalit peste el. Barbatul lucra la sistemul de canalizare al orasului Ianca si se afla, impreuna cu un alt coleg, intr-un sant.

Colegii i-au sarit in ajutor si au reusit sa ii elibereze zona capului, dupa ce au sapat timp de un sfert de ora. Din nefericire, presiunea exercitata de malul de pamant i-a zdrobit organele interne, Gheorghe Puscasu stingandu-se sub ochii lor. „Nu-mi pot sterge din fata ochilor cum incerca sa se apere de pamantul care venea peste el. Am sapat ca disperatii vreun sfert de ora sperand sa-l salvam. I-am eliberat capul, dar pamantul i-a strivit atat de tare corpul, ca n-am reusit sa-l salvam”, a povestit pentru Infobraila Dan Nicolae, unul dintre colegii celui decedat.

La fata locului au sosit mai multe echipaje de interventie al Inspectoratului de Situatii de Urgenta Braila, insa acestia nu au putut decat sa constate decesul, iar Politia si Inspectoratul Teritorial de Munca au deschis o ancheta, mai ales ca locuitorii din zona spun ca din cauza traficului greu chiar si casele lor se misca si au suferit crapaturi. „Accidentul eu cred ca a avut loc, pentru ca pe aici trec masini grele mereu. Stiu ca muncitorii au vrut sa se inchida strada, dar nu s-a vrut de la Primaria Ianca lucrul asta. Acum, si cu ploilea astea, uite ce necaz s-a intamplat”, a povestit un barbat care locuieste in vecinatatea locului in care s-a produs nenorocirea.

Primarul PSD Fanel Chirita exclude varianta potrivit careia accidentul are vreo legatura cu traficul greu de pe strada unde un mal de pamant a ucis un muncitor care lucra la sistemul de canalizare. „Eu sunt de parere ca nu s-au respectat regulile de protectia muncii. Nu are nici o treaba accidentul cu faptul ca eu nu am fost de acord cu blocarea drumului. Omul care a patit nenorocirea a iesit, cand se afla in sant, din zona protejata de plansele care sprijina malul, la mai mult de doi metri in zona neasigurata”, a spus Chirita.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-