Published On: vin, Sep 20th, 2013

Stancu: “Nu avem nicio obligatie vis-a-vis de finantarea fotbalului”

Fotbal NETPresedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu a declarat in cadrul conferintei saptamanale faptul ca nu mai are nicio obligatie fata de echipa de fotbal a Brailei. Acesta a tinut sa clarifice faptul ca nu mai are nicio datorie in ceea ce priveste finantarea clubului.

“Nu avem nicio obligatie vis-a-vis de finantarea fotbalului din niciun punct de vedere. Nu exista in fisa postului meu, in preocuparile mele o astfel de activitate. Mai mult cand am venit presedinte nu prea exista sport si impreuna cu primaria am reusit sa facem niste ramuri importante in sport, fotbalul, handbalul pe care l-am finantat aproape integral.

Am dat drumul la fotbal, am ajuns la o performanta, ca sa spun asa, din diferite motive, fie din lipsa de preocupare fie din altele nu s-au dus in divizia nationala. Noi consideram ca nu a fost un lucru corect cu toate ca am avut sanse si eu am crezut 100% ca vom promova. Nu am considerat ca am obligatia sa ma ocup in continuare de fotbal si v-am spus asta inainte de a incepe campionatul. Eu nu cred ca obligatia mea este sa ma ocup de fotbal”, a declarat presedintele CJ.

De asemena acesta a facut apel catre oamenii de afacere din Braila sa vina si sa investeasca in fotbalul brailean.

“Eu cred ca orasul asta are oameni de afaceri, capabili sa investeasca in fotbal si sa aiba rezultate. Eu am demonstrat ca suntem capabil sa ne batem la primele 2-3 locuri. Demonstrati si dumneavoastra, cu oamenii care iubesc fotbalul si care ne critica pe noi, ca pot face ceva pentru fotbal. Am spus ca este o lume in care nu mai vreau sa mai intru, lumea fotbalului nu este o lume foarte buna pentru mine. Deocamdata am ramas la handbal, cat o sa ramanem si la handbal. Avem atatia destepti in orasul si judetul asta, sa se uneasca si sa rezolve ei problema. Nu mi se pare normal ca cele doua administratii sa dea 100% bani la fotbal”, a precizat Stancu.

Totodata acesta a declarat faptul ca este nemultumit de jocul fotbalistilor, dar cu toate acestea autoritatile locale, Primaria si Consiliul Judetean au alocat un buget de 5 miliarde de lei, anul acesta.

“V-am spus de la inceput ca nu ma mai implic in fotbal, pentru ca nu sunt dispus sa-si bata niste fotbalisti joc de mine, care castiga mai multi bani decat castigam noi pe functiile pe care le avem. Raman surprins cand aud ca Stancu este vinovat ca s-a distrus fotbalul, dar ce obligatie am eu la echipa de fotbal? Din contra si anul asta i-am adus la zi, in iunie cu salariile, cele doua administratii au platit, le-am mai dat in jur de 5 miliarde si cu asta am incheiat subiectul. Fac un apel prin dumneavoastra, sa se uneasca oamenii de afaceri, oamenii de bine care iubesc fotbalul, sa-si plateasca abonamente, sa fie stadionul plin. A fost situatie in care eram pe locul 1 si erau 1000 de spectatori, mai multi sunt la handbal si nu cred ca putem compara rezultatele de la handbal cu cele de la fotbal, mai ales ca jucam in alte divizii, una e de Liga Nationala si una e de divizia B. Eu le doresc sa mearga inainte sa aiba succes, rezultate mai bune decat cand erau cu mine si asta va demonstra daca meritul administratiei a fost unul bun sau prost. Toata lumea este foarte desteapta pana cand ajunge sa plateasca, cand ajungi sa platesti e o mare problema”, a mai adaugat seful CJ Braila.

De asemenea presedintele Consiliului Judetean a mai precizat si faptul ca sportul de masa va ramane in atentia lor in continuare, pentru ca acolo s-a demonstrat faptul ca sunt rezultate.

Cu toate ca autoritatile locale nu se mai implica financiar la CF Braila, oamenii care iubesc fotbalul si care vor sa continue aceasta traditie la Braila sunt liberi sa investeasca si sa fac performanta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-