Published On: joi, Sep 26th, 2013

Stancu ii atentioneaza pe PDL-isti ca in sedinta CJ sa lase politica deoparte

Share This
Tags

stancu evenimentIn cadrul sedintei ordinare a Consiliului judetean, care a avut loc astazi, s-a aflat pe ordinea de zi si proiect de hotarare privind aprobarea propunerii de inchiriere pentru o perioada de 2 ani agricoli (2013-2014 si 2014-2015) a terenului in suprafata de 2490,1324 ha (loturile L1 – L5), aflat in domeniul public al Judetului Braila si administrarea Consiliului Judetean Braila, amplasat pe raza comunelor  Chiscani (loturile L1, L2 si L3), Marasu (lotul L4) si Maxineni (lotul L5), judetul Braila.

Proiectul este  demarat de Consiliul Judetean Braila, prin preluarea unei suprafete de peste doua mii de hectare de teren, inclusiv sistemul de irigatii, din domeniul public al statului in domeniul public al judetului Braila si in administrarea Consiliului Judetean.

Cu toate ca proiectul este unul maret pentru agricultura braileana nu toti consilierii au fost de acord cu acest lucru. Astfel, proiectul a trecut mai departe insa cu 28 de voturi din 30, existand doua abtineri din partea consilierilor PDL, Bogdan Reliana si Pascale Alfredo Vasile. Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu a precizat faptul ca unii colegi  consilieri nu au inteles ca politica se face la partid si ca in cadrul CJ, unde ar trebui sa voteze in interesul cetatenilor.

“Eu v-am spus de mai multe ori ca politica trebuie facuta la partid, iar aici trebuie sa votam in interesul Consiliului Judetean si in interesul populatiei. Eu nu am nicio problema ca este democratie dar presa isi da seama bine cine a votat impotriva acestui proiect. Cand aduci 2852 de ha, cand revitalizezi cercetarea, cand faci proiecte de 15 milioane de Euro, impreuna cu cei de la statiune ne-am chinuit si am facut un proiect de la care am inceput sa primim felicitari pentru modul in care a fost intocmit si de asemenea redactat intr-o perioada foarte scurta. Eu pun o singura intrebare, nu cumva unii dintre noi sunt marionete aici in Consiliul Judetean? Dumneavoastra cred ca trebuie sa votati in interesul orasului si a judetului si nu in interesul a ce va spunea unul si altul la sedinta de aseara sau de alaltaseara. (…) Daca o sa va intreb acum de ce ati votat asa o sa incepeti sa va balbaiti si nu o sa stiti ce sa spuneti ca daca aveati ce sa spuneti spuneati atunci cand v-am intrebat daca aveti ceva de adaugat sau de comentat. Vreau sa le multumesc colegilor care au votat pentru si care au inteles necesitatea acestui proiect ca pana la urma urmei noua ne vin niste bani, nu ne pleaca ca daca nu ar venii banii astia de aici, in jur de 500-600 de mii de euro, bani care se duc inapoi in cercetare, trebuia sa dam din bugetul nostrum. Cred ca stiti ca sunt un specialist in a folosi banii altora si asta ca sa ramana mai mult la noi la judet, de asta avem atatea sute d emiliarde in buget si de asta facem atatea investitii in sanatate si asa mai departe. Imi lasa un gust amar modul asta al dvs in care mutate din nou lupta politica din afara CJ in interiorul Consiliului Judetean. O sa comentez foarte mult in zona politica pe acest subiect pentru ca mi se pare inadmisibil cum votati ca si consilieri judeteni impotriva intereselor noastre, ale celor care traim in Braila”, a declarat in cadrul sedintei, presedintele CJ.

Proiectul de dezvoltare a Statiunii de Cercetare si Dezvoltare Agricola vizeaza modernizarea mai multor laboratoare de cercetare, achiziţionarea de echipamente ultramoderne, refacerea infrastructurii, drumuri  asfaltate de peste 1.000 de metrii in incinta statiunii, alei, parcari cu iluminat.

Proiectul are trei paliere, primul dintre acestea fiind legat de  suprafetele mici de cercetare in scopul gasirii de soiuri noi de paioase sau lot de porumb si floarea-soarelui si costa 77.000 de euro, cel de-al doilea  palier  este legat de uniformizarea si formarea semintei G1 si G2 si costa 337.000 de euro, iar ultimul palier este pentru cercetarea a o mie  de hectare irigate si neirigate care insumeaza aproximativ trei milioane de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author

-