Published On: mie, Sep 25th, 2013

Sase detinuti de la Penitenciarul Tichilesti au ajuns in stare grava la UPU dupa ce s-au drogat

Share This
Tags

AR- penitenciar-tichilesti copyAzi noapte un numar de 6 detinuti de la Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti au fost adusi de urgenta la UPU Braila. Din primele cercetari se pare ca detinutii au consumat o substanta necunoscuta gasita in perimetrul unitatii. Acestia au ajuns in stare critica la spital avand stari de voma si halucinatii foarte mari. Mecicii au diagnosticat detinutii cu ingestie voluntara cu substanta necunoscuta. Se pare ca unul dintre cei sase detinuti s-ar afla in coma la Terapie Intensiva.

“Sase detinuti au fost transportati aseara la UPU Braila dupa ce au consumat o substanta necunoscuta. Se pare ca acestia au facut infuzie cu seminte gasite in perimetrul unitatii substanta care le-a provocat o stare de rau, fiind nevoiti sa primeasca ingrijiri medicale. Detinutii se afla in regim deschis si se pot deplasa neinsotiti in interiorul penitenciarului, pot presta munca si pot desfasura activitatile educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala in afara penitenciarului, fara supraveghere, atunci probabil au facut acest lucru”, a declarat purtatorul de cuvant al Penitenciarului Tichilesti, Ionel Dinca.

Acesta a mai precizat faptul ca 2 dintre detinuti au fost externati astazi iar ceilalti patru se afla in stare stabila.  Tinerii au varste cuprinse intre 18 si 21 de ani.

Un caz asemanator a mai fost inregistrat tot la Penitenciarul Tichilesti, in 2011 cand trei dintre cei patru detinuti au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta din Braila dupa ce au consumat droguri artizanale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-