Published On: joi, Sep 12th, 2013

Consilierii judeteni au votat preluarea de catre CJ a Palatului Administrativ

Share This
Tags

Palatul AdminsitrativPrimul pas catre preluarea in administrare de catre Consiliului Judetean a Palatului Administrativ a fost incheiat. Mai umreaza Hotararea de Guvern si Obreja ramane fara Casa Alba. Consilierii judeteni au votat in unanimitate, in sedinta extraordinara a CJ Braila de astazi, “preluarea imobilului, proprietate publica a statului, situat in municipiu, Piata Independentei nr. 1 – Palatul Administrativ, din administrarea Institutiei Prefectului Judetului Braila, in cea a Consiliului Judetean Braila”.

Prefectul Gheorghi Obreja a precizat ca este de acord cu cedarea administrarii imobilului catre Consiliul Judetean.

In cadrul sedintei, la care a participat si subprefectul Catalin Grosu, presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, a precizat ca s-a decis preluarea de catre CJ a Palatului Administrativ deoarece Institutia Prefectului nu are bani pentru a monta centrale termice si pentru a reabilita cladirea.

“Nu este vina Institutiei Prefectului, este vina sistemului ca nu a dat fonduri. O sa il preluam in administrare, ca mai sunt cateva luni pana vine iarna, si trebuie sa montam de urgenta centrale termice. Eu nu sunt de acord cu propunerea Ministerului de Interne, ca noi sa facem reabilitarea si apoi sa o dam inapoi la minister. O sa ramana in administrarea noastra si apoi o sa ne ajute si Primaria, o sa facem parteneriat cu Primaria. Noi estimam ca va costa sute de miliarde, desi se vorbea despre 100 de miliarde in proiectul Prefecturii”, a declarat Stancu.

In cadrul sedintei de Guvern de saptamana viitoare se asteapta emiterea unei Hotarari de Guvern care sa incheie acest proces de preluare in administrarea Consiliului Judetean a cladirii administrative.

Comentarii

comentariu

About the Author