Published On: mie, Sep 4th, 2013

Primul parlamentar brailean impotriva Rosia Montana: “Voi vota contra, sustin un referendum national”

Share This
Tags

nistorMarioara Nistor, deputat PP-DD, este primul parlamentar brailean care s-a pronuntat categoric impotriva proiectului Rosia Montana, precizand ca va vota impotriva inceperii extractiei de aur.

Deputatul brailean sustine de asemenea propunerea presedintelui Traian Basescu, cu privire la initierea unui referendum national, “deoarece totii romanii care au mai ramas in Romania trebuie sa isi exprime pozitia fata de bogatiile pamantului nostru, care nu apartin niciunui premier, niciunui guvern, ci tuturor oamenilor din aceasta tara”.

“Referitor la proiectul investitiei de la Rosia Montana, avizat de Executiv, personal ma voi pronunta impotriva realizarii acestuia. In consecinta, voi vota contra. (…) Veniturile ce vor reveni statului roman in urma unei potentiale exploatari a aurului din Muntii Apuseni sunt infime raportat la castigurile ce urmeaza sa fie obtinute de firma canadiana, iar locurile de munca nou create in zona nu vor putea contracara dezastrul ecologic si social care va ramane in Apuseni dupa extragerea aurului. Nu in ultimul rand, utilizarea cianurii in procesul de extractie este nociva pentru populatie, iar romanii nu trebuie sa fie «mai catolici decat Papa» din acest punct de vedere, deoarece in prezent foarte putine tari din lume mai folosesc tehnologia respectiva. Este extrem de relevanta realitatea conform careia in toate tarile Uniunii Europene, respectiv in toata industria miniera din Europa, se utilizeaza circa 1.000 tone de cianuri, iar la Rosia Montana se doreste utilizarea a 13.000 tone de cianuri anual”, a declarat Marioara Nistor.

Nistor crede ca parlamentarii, “indiferent de culoarea politica, trebuie sa respinga prin vot acest proiect”, acesta nefiind agreat de Uniunea Europeana.

Comentarii

comentariu

About the Author