Published On: mie, Sep 4th, 2013

Primele reactii la Braila dupa scandalul maidanezilor. O profesoara ii scrie primarului: “Copii mei au fost atacati. Imi e groaza ca incepe scoala si vor trece pe langa ei din nou”

Share This
Tags

Caini scrisoare SimionescuLa doua zile dupa ce un copil de patru ani din capitala a fost ucis de catre o haita de maidanezi, apar si primele reactii ale brailenilor, care semnaleaza autoritatilor locale situatii in care caini fara stapani i-au atacat pe strazile orasului.

Prin intermediul site-ului protectiaanimalelor.org, Daciana Lovin, o profesoara care locuieste in cartierul Hipodrom de mai bine de un deceniu, i-a trimis primarului Aurel Simionescu o scrisoare in care atrage atentia asupra situatiei cainilor fara stapani din zona.

“ Problema care ma apasa este cea a cainilor din cartier cu sau fara stapan, la fel de agresivi, indiferent de statutul lor. In mai multe randuri am fost atacata de acestia, atat eu cat si cei doi copii ai mei, de 6 respectiv 12 ani, din fericire fara urmari tragice. Trebuie sa asteptam sa se intample o nenorocire pentru a lua masurile de rigoare?”, precizeaza Daciana, profesoara la un liceu brailean.

Braileanca povesteste cum vecinul de vis-a-vis a improvizat in gradina de la parterul blocului  un tarc in care tine sase caini. Daciana se gandeste cu groaza la momentul in care copii ei vor fi nevoiti sa treaca prin zona, odata cu inceperea anului scolar.

“Vecinul de la parterul blocului de vis-a vis are nu mai putin de 6 caini. Da, da, 6 caini pe care ii hraneste si ii tine intr-o improvizatie de gradina, cu zeci de gauri prin care patrupedele se reped la oricine trece. Mi-e groaza ce peste o saptamana incepe scoala si copiii vor trebui sa treaca de fiecare data pe langa ei. (…)  Deasemenea in curtea Liceului Pedagogic sunt cativa caini foarte violenti, de care am scapat intr-o iarna datorita paznicului de la liceu. Si aceasta e situatia peste tot, in tot orasul. Oriunde mergi, dai peste ei. Nu toti sunt agresivi, dar cum putem afla? Doar pe pielea noastra, nu?
Vin cu rugamintea sa luati masurile necesare, eventual sa-mi spuneti ce pasi sa urmez pentru a rezolva aceasta problema deosebit de serioasa. Va multumesc anticipat”, a incheiat Daciana Lovin.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author