Published On: Soare, Sep 1st, 2013

Victor Ponta a decis: Focsaniul va deveni capitala Regiunii Sud-Est

Share This
Tags

pontaConform ultimelor informatii, capitala Regiunii Sud-Est va fi la Focsani. Premierul Victor Ponta a anuntat vineri la sedinta Comitetului Executiv al PSD ca regionalizarea se va face prin proiect de lege, fara a mai astepta revizuirea Constitutiei. Premierul a precizat ca sprijina variant cu zece regiuni, ce implica impartirea regiunii Sud-Est in doua regiuni, astfel incat Dobrogea sa fie de sine statatoare. Astfel capitala Dobrogei va fi la Constanta, iar capitala regiunii Sud-Est la Focsani. Tandemul Radu Mazare-Nicusor Constantinescu a castigat in interiorul partidului, Constanta devenind capitala de regiune.

Astfel, dupa lungi dezbateri publice, dar mai ales in interiorul coalitiei de guvernare, proiectul de regionalizare s-a incheiat cu o victorie a baronului PSD de Vrancea, Marian Oprisan, in fata liderilor administratiei publice din Braila, Galati si Buzau.

Surse din interiorul PSD, citate de presa centrala, mentioneaza ca Ponta i-ar fi anuntat pe liderii PSD nemultumiti de aceasta decizie ca “nu se va schimba nimic”.

Comentarii

comentariu

About the Author