Published On: lun, Sep 23rd, 2013

Politia romana verifica legalitatea activitatilor din domeniul panificatiei

Share This
Tags

Kia-Soul-Politia-Sinaia-14-sursa-Kia-Romauto-655x421Politia Romana a demarat, la data de 1 septembrie a.c., o ampla actiune de prevenire si combatere a ilegalitatilor in domeniul producerii, prelucrarii, achizitionarii si comercializarii produselor cerealiere si de panificatie.

In ultima saptamana au fost efectuate 103 controale la societati comerciale si persoane fizice, fiind verificate si 207 mijloace de transport.

 Au fost constatate 4 infractiuni si 37 contraventii.

Din dispozitia sefului Politiei Romane, chestor-sef Petre Toba, la data de 1 septembrie a.c. au fost demarate, in toata tara, controale pentru combaterea evaziunii in domeniul panificatiei, fiind efectuate controale de la producatori pana la cei care vand produsul finit catre populatie, fiind vizate inclusiv zonele in care se exporta cereale.

Astfel, in perioada 14- 21 septembrie, la nivel national, s-au desfasurat actiuni la care au participat politisti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publica, politie rutiera si politie transporturi ale inspectoratelor de politie judetene.

La nivelui Inspectoratului de Politie Judetean Braila, cei 413 politisti (dintre care 24 ofiteri de investigare a fraudelor, 279 de ordine publica si 113 rutieri), angrenati in actiune, au efectuat 103 controale, dintre care 72 la societasi comerciale si 31 la persoane fizice, fiind verificate si 207 mijloace de transport.

Politistii au constatat 4 infractiuni, dintre care 3 la Legea nr. 241/2005, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, si una la Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. De comiterea acestora sunt suspectate 4 persoane, valoarea prejudiciului estimat fiind de 18.673 de lei.

De asemenea, au fost aplicate 37 de sanctiuni contraventionale, dintre care 16 la Legea 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si 21 la alte acte normative. Valoarea totala a sanctiunilor contraventionale aplicate se ridica la 23.700 de lei.

Ofiteri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au inceput urmarirea penala fata de E.Valeriu 39 de ani, din Braila, care, in calitate de administrator al unei societati comerciale, cu obiect de activitate fabricarea produselor de patiserie, a retinut si nu a virat la bugetul de stat, in perioada 2012- 2013, suma totala de 17.722 de lei, obligatii cu retinere la sursa, reprezentand venituri din salarii. Acesta este cercetat pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala.

 A fost depistat in trafic J.Sorin 31 de ani, din Braila, in timp ce transporta cu autotractorul cu remorca, pe DJ 202, in localitatea Gradistea, cantitatea de 15.040 kg seminte de floarea- soarelui, fara a detine documente de insotire sau provenienta a marfii.

Cantitatea de seminte, in valoare de 16.464 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar societatii comerciale apartinatoare, cu punct de lucru in comuna Racovita, judetul Braila, i s-a aplicat sanctiune contraventionala, conform Legii 12/1990 (republicata).

Comentarii

comentariu

About the Author

-