Published On: Soare, Sep 22nd, 2013

PNL Braila la ceas de sarbatoarea – 138 de ani de la infiintare

Share This
Tags

PNL aniversare1Sambata, 21 septembrie Muzeul Brailei din Piata Traian nr.3 a gazduit Simpozionul Stiintic “Liberalismul romanesc – doctrine, evenimente, reprezentanti”. De asemenea ziua de 22 septembrie va fi de anul acesta o zi de sarbatoare pentru liberali ei celebrand “Ziua Organizatiei PNL Braila”.

La numai 4 luni de zile de la „Coalitia de la Mazar Pasa” (care a insemnat actul de infiintare a PNL), pe 22 septembrie 1875 se constituia Comitetul Partidei National Liberale din Judetul Braila.

Printre intemeietorii filialei Braila a PNL s-au aflat fratii Trandafir si Gheorghe Djuvara, Radu S. Campiniu, Gheorghe Cociasu, oameni politici care i-au slujit pe braileni ca parlamentari si/sau primari.

“Am participat, la Simpozionul Stiintific „Liberalismul romanesc – doctrine, evenimente, reprezentanti”, eveniment ocazionat de implinirea a 138 de ani de la infiintarea PNL Braila. Gazduit de Muzeul Brailei, evenimentul mi-a oferit bucuria de a-l revedea si saluta pe onorabilul avocat Nicolae Tino (presedintele de onoare al PNL Braila). Totodata, am ascultat cu mare placere expunerile inivitatilor, care au oferit o interesanta “calatorie” prin istoria liberalismului national si local. Demersul actiunii s-a dorit a fi un apel la memorie, la cinstirea inaintasilor liberali, a crezului si faptelor lor. Romania moderna s-a construit pe fundamentul ideologic al liberalismului, iar noua modernizare a tarii trebuie sa se realizeze pe aceleasi principii: libertate, drepturi individuale, stat de drept, toleranta, pluralism, proprietate privata si concurenta. Au fost momente frumoase pe care le-am petrecut alaturi de colegii mei, motiv pentru care vreau sa-i felicit pe cei care s-au implicat in organizare: Boboc Catalin (presedinte BPT – PNL Braila), Alexandru Danaila-Zaharia (presedinte BPM – PNL Braila), Vernescu Mariana (presedinte OFL Braila), Dan Buteica (membru BPT – PNL Braila), Magdalena Vranceanu (membru BPT – PNL Braila) si Mihaela Patarlageanu (membru BPM – PNL Braila). La multi ani, PNL Braila!!!” a scris deputatul Vasile Varga pe pagina sa de facebook.

Demersul liberalilor a fost un apel la memorie, la cinstirea inaintasilor liberali, a crezului si faptelor lor. Este pe de alta parte si un demers de cunoastere si de reflectie in beneficiul participantilor, a comunitatii in general.

Comentarii

comentariu

About the Author

-