Published On: vin, Sep 6th, 2013

O alta reusita INFOBRAILA: Dupa Garda de Mediu a dat o amenda de 75.000 lei si Politia cerceteaza situatia de la ferma lui Caruz

Share This
Tags

TichilestiIn dimineata zilei de 25 august, Infobraila a publicat un articol, insotit de un material video, in care relatam despre faptul ca in Dunare au fost deversate reziduuri de la ferma de porci din comuna Tichilesti, care apartine familiei omului de afaceri brailean Gheorghe Caruz. Dupa ce Infobraila a sesizat Garda de Mediu Braila si Sistemul de Gospodarire a Apelor Braila, ferma de la Tichilesti a primit o amenda impresionanta, in cuantum de 75.000 RON.

Ieri, politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul IPJ Braila s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca societatea comerciala din comuna Tichilesti a deversat in Dunare dejectii animaliere cu valori determinate ale indicatorilor de calitate care depasesc limitele admise prevazute in autorizatia eliberata de SGA Braila.

Politistii au stabilit ca administratorul SC “Complexul de Porci”  este G. Marcel, in varsta de 54 de ani, din Braila.

Oamenii legii efectueaza cercetari pentru a stabili daca “deversarea dejectiilor in  Dunare a fost de natura sa puna in pericol viata ori sanatatea umana, animala sau vegetala si pentru a se stabili daca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de poluare prin evacuare, cu stiinta, in apa, a unor deseuri (dejectii animaliere), fapta prevazuta si pedepsita de O.U.G. 195/2005, privind protectia mediului”.

La sfarsitul anului 2011, pe platforma Baldovinesti, unde isi desfasura activitatea grupul de firme “Complexul de Porci” Braila SA, “Caruz” SA si “Soroli Cola” SA, detinute de Caruz, comisarii Garzii de Mediu, inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si lucratorii Inspectoratului de Politie al Judetului au descoperit ca aceste societati comerciale depozitau ilegal, langa halele de crestere a porcilor, tone de deseuri de origine animala. Cantitati foarte mari de cadavre in putrefactie si resturi de porci au fost ingropate sau aruncate pur si simplu printre halele dezafectate ale fermelor in cauza, in loc sa fie incinerate, asa cum cere legislatia. Comisarii de mediu si inspectorii veterinari au aplicat amenzi in valoare totala de 2,72 miliarde de lei vechi.

In anul 2012, “Complexul de Porci” Braila a fost inchis de Garda de Mediu Braila,  dupa ce firma nu a respectat prevederile autorizatiei integrate de mediu, prin care se obligase ca pana la dara de 31 decembrie 2011 sa realizeze anumite investitii destinate protectiei mediului.

 

Comentarii

comentariu

About the Author