Published On: Soare, Sep 1st, 2013

Nelson Mandela a murit. Administratia Prezidentiala a Africii de Sud NEAGA informatia

Share This
Tags

2

UPDATE 16:20 - Administraţia Prezidentiala sud-africana neaga informatia data pe surse, conform careia Nelson Mandela ar fi murit.

 

 ”Nu avem informatia despre moartea lui Nelson Mandela”, a declarat si purtatorul de cuvant al fostului presedinte american, George H. W. Bush, locul de unde ar fi plecat informaţia, initial.

 

Fostul presedinte al Africii de Sud, Nelson Mandela, a murit, dupa o lupta indelungata cu boala. Conform unor surse independente, care nu pot fi verificate la acest moment, fostul lider sud-african a incetat din viata.

Adversar al apartheidului, a fost primul presedinte al Africii de Sud ales prin vot universal, intr-un scrutin larg reprezentativ si cu participare multirasiala. Guvernarea lui Mandela s-a axat pe dezmembrarea mostenirii apartheidului, prin combaterea rasismului institutionalizat, a saraciei și a inegalitatii și promovarea reconcilierii rasiale. Un sustinator al pan-africanismului si al socialismului democratic, el a fost presedinte al partidului Congresul National African din 1991 până în 1997. Pe plan international, Mandela a fost secretar general al organizației interguvernamentale Miscarea de Nealiniere, intre 1998 și 1999.

Vom reveni cu detalii.

Comentarii

comentariu

About the Author