Published On: vin, Sep 27th, 2013

Nazare il someaza pe Simionescu sa spuna ce a facut cu banii pentru maidanezi

Share This
Tags

alexandru-nazare*Alexandru Nazare: Daca nu are nimic de ascuns, primarul Simionescu trebuie sa prezinte urgent situatia cu sumele cheltuite in ultimii 5 ani pentru cainii fara stapan *

Presedintele PDL Braila, Alexandru Nazare, condamna lipsa de transparenta a  primarului Aurel Simionescu in privinta prezentarii unui raport cu sumele cheltuite pentru rezolvarea problemei cainilor maidanezi in Braila in ultimii 5 ani, precum si cu numele firmelor care au fost contractate pentru aceste servicii si valoarea contractelor. Presedintele PDL Braila il someaza pe primarul Simionescu si sa prezinte un termen ferm privind rezolvarea problemei cainilor comunitari din Braila, dupa ce in aceasta saptamana legea care permite eutanasierea cainilor fara stapan ce nu sunt adoptati in termen de 14 a fost considerata constitutionala la CCR, promulgata de Presedintele Romaniei si publicata in Monitorul Oficial.

“In urma cu mai bine de doua saptamani i-am solicitat public primarului Simionescu sa prezinte o situatie cu fondurile cheltuite in mandatele sale de primar pentru rezolvarea problemei cainilor maidanezi. In conditiile in care avem informatii ca pentru aceste servicii s-au cheltuit sume de peste 1 milion de euro din 2008 incoace, primarul Simionescu este obligat sa dea socoteala opiniei publice, astfel incat brailenii sa stie cine a facut afaceri oneroase pe seama lor. Domnul primar s-a folosit in toti acesti ani de confuziile legislative pentru a nu rezolva problema cainilor maidanezi din Braila. Domnul primar a fost in tot acest timp somerul de lux al administatiei brailene, singurele sale explicatii pe acest subiect fiind ca cele halucinante de saptamana trecuta, cand a declarat ca si copiii si cainii sunt vinovati pentru ca primii sunt muscati in apropierea scolilor. De aceea avem si anul acesta 1300 de persoane muscate de maidanezi in Braila, de aceea copiii si parintii sunt in continuare ingroziti de posibilitatea de a fi muscati in preajma scolilor si gradinitelor. Il anunt pe domnul primar ca acum nu mai are absolut nicio scuza, dupa ce in aceasta saptamana legea care permite eutanasierea cainilor care nu sunt adoptati in 14 zile sau pentru care nu exista locuri in adaposturi a fost considerata constitutionala la CCR, promulgata de Presedintele Romaniei si publicata in Monitorul Oficial. Dupa ce a somat 5 ani si a cheltuit aberant milioane de lei din banii brailenilor, primarul Simionescu trebuie sa aplice urgent legea declarata constitutionala si sa nu mai tergiverseze inutil acest proces prin punerea in dezbatere a tot felul de regulamente pentru a trage de timp. In fapt, toata procedura este prevazuta in lege si trebuie aplicata fara intarziere. Ii cer primarului Simionescu ca macar in ceasul al doisprezecelea sa fie responsabil in fata brailenilor pe care i-a mintit la alegerile din 2008 si 2012. Primarul este dator sa prezinte brailenilor cati bani s-au cheltuit pentru strangerea cainilor de pe strazi, pe sterilizarea si adapostirea lor in ultimii 5 ani, dar si care au fost firmele contractate pentru aceste servicii si valoarea fiecarui contract. Daca nu da curs acestei solicitari, atat PDL Braila, cat si cetatenii din Braila, sunt indreptatiti sa creada ca primarul Simionescu are ceva de ascuns. Primarul este dator si sa spuna brailenilor in cat timp va rezolva problema cainilor maidanezi dupa aprobarea noii legi”, a declarat presedintele PDL Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-