Published On: mar, Sep 3rd, 2013

Mihaela Aghenitei, procuroarea sedusa de fostul deputat Boldea, exclusa din magistratura

Share This
Tags

aghiniteiMihaela Aghenitei, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, a fost exclusa, marti, din magistratura de Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Motivul excluderii este reprezentat de abaterile disciplinare ale procuroarei care ii dadea fostului deputat Mihail Boldea informatii confidentiale din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galati, unde era detasata temporar.

In comunicatul CSM se arata ca procuroarea a fost exclusa din cauza “manifestarilor care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei”, si “nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa”.

Consiliul Superior al Magistraturii ii mai reproseaza Mihaelei Aghenitei ”folosirea functiei detinute pentru a obtine un tratament favorabil din partea autoritatilor sau interventiile pentru solutionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvarii intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decat in limita cadrului legal reglementat pentru toti cetatenii”.

Procuroarea este urmarita penal pentru favorizarea infractorului. Inceperea urmaririi penale a fost dispusa in data de 22 martie de DIICOT- Serviciul Teritorial Galati.

Surse judiciare au declarat ca procuroarea il chema pe fostul deputat de aproximativ 10 ori pe luna la sediul DNA Galati, in total cei doi vazandu-se in timpul cercetarilor care au durat 7 luni de 71 de ori. In timp ce DNA il ancheta pe deputatul Boldea intr-un dosar de inselaciune cu un prejudiciu de 1 milion de euro, procurorul care se ocupa de caz s-a indragostit de acesta. Mihaela Aghinitei a incercat sa il ajute sa primeasca o pedeapsa mai mica, iar in timpul anchetei cei doi petreceau cate 5 ore in biroul magistratului.

“Numitul Boldea Mihail a sedus-o pe invinuita Aghenitei Mihaela, intre cei doi existand o puternica relatie de natura sentimentala, mai precis magistratul procuror fiind indragostit sincer de susnumitul. Ca urmare a acestui fapt, magistratul procuror Aghenitei a dispus citarea numitului Boldea Mihail in mod repetat la sediul DNA-Serviciul Teritorial Galati sub pretextul efectuarii de activitati procedurale in dosarul in care este cercetat si in denunturile formulate de acesta, cei doi petrecand in medie 5-6 ore pe zi in biroul magistratului”, se arata intr-un raport DIICOT trimis CSM.

Mihaela Aghinitei s-a nascut la Galati, in anul 1958, si a absolvit Universitatea Galati- Mecanica si Universitatea Bucuresti- Drept. Magistratul este membru al Asociatiei Internationale de Drept Penal si cercetator stiintific asociat la Institutul de Studii Juridice din cadrul Academiei Romane.

Aghinitei declara in anul 2010 ca “a munci este un lucru nobil, o binecuvantare pentru tot restul vietii” si ca ii place profesia pe care o practica.

 

Comentarii

comentariu

About the Author