Published On: mie, Sep 4th, 2013

Medicii vor protesta din nou luna aceasta

Share This
Tags

medici-operatieColegiul Medicilor din Romania a trimis membrilor organizatiei scrisori prin care ii anunta ca vor fi organizate proteste in strada, calendarul actiunilor urmand sa fie stabilit vineri.

Scrisoarea trimisa medicilor este semnata de presedintele CMR, Vasile Astarastoae, care le transmite colegilor ca sunt momente in viata fiecaruia cand trebuie sa ia decizii ce le vor influenta destinul.

Astarastoae le mai transmite colegilor ca doar cine vrea sa fie surd si orb nu observa ca, in Romania, medicilor li se ofera salarii mici, munca extenuanta, lipsa de respect si, in final, le recomanda sa-si lase familia si sa plece peste hotare.

“Nu este prima data cand am trimis membrilor Colegiului o astfel de scrisoare. Am vrut ca mesajul meu sa nu fie distorsionat si nici trunchiat”, a declarat profesorul Astarastoae.

In 6 septembrie, CMR alaturi de Coalitia profesionistilor din sistemul de sanatate, va fi stabilit calendarul detaliat al manifestarilor care vor fi organizate.

Presedintele CMR a precizat ca scrisoarea a fost trimisa celor 40.000 de membri ai Colegiului Medicilor din Romania.

Intre 18 si 24 septembrie, angajatii din sistemul sanitar vor participa la pichetari in toate judetele din tara si in capitala, in fata Ministerului Sanatatii si a Ministerului de Finante, iar in octombrie va fi organizat un miting la Bucuresti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-