Published On: mie, Sep 25th, 2013

Legea eutanasierii maidanezilor este constitutionala

Share This
Tags

Câini-comunitari copyCurtea Constitutionala a stabilit, miercuri, ca Legea privind cainii fara stapan este constitutionala. Anuntul a fost facut de catre presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, care a declarat ca CC a apreciat ca sesizarea privind legea este neintemeiata, iar legea este constitutionala, pentru ca s-a respectat decizia anterioara.

„Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins obiectia de neconstitutionalitate formulata de un numar de 30 de senatori cu privirela Legea pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.155 ∕ 2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan.

In esenta, Curtea a constatat ca dispozitiile declarate neconstitutionale prin Decizia Curtii Constitutionale nr.1 din 11 ianuarie 2012, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.53 din 23 ianuarie 2012, au fost puse de acord cu aceasta decizie, respectandu-se astfel dispozitiile art.147 alin.(2) din Constitutia Romaniei.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei.

Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I”, se arata intr-un comunicat de presa trimis de CCR.

Urmeaza ca judecatorii sa isi motiveze decizia, iar hotararea sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Apoi, actul normativ va merge la seful statului pentru promulgare. Presedintele are la dispozitie zece zile pentru a semna decretul.

Traian Basescu a anuntat deja ca va promulga legea aprobata de Parlament. A facut-o pe 10 septembrie, la o saptamana de la tragicul incident din parcul bucurestean Tei, cand un copil a murit sfasiat de caini.

Comentarii

comentariu

About the Author

-