Published On: joi, Sep 26th, 2013

Lansare de carte la Cercul Militar Braila

Share This
Tags

LANSARE DE CARTEIn organizarea Cercului Militar Braila , Clubului Seniorilor din Invatamant Braila si cu participarea comndantului garnizoanei Braila general de brigada doctor Mircea Vladu , pe 24 septembrie 2013, a avut loc in prezenta unui numeros public, intalnirea cu poetul si prozatorul colonel Ion Bratu ,personaj marcant al vietii culturale argesene.

In holul Cercului Militar scriitorul a expus  si o mica parte din cele peste o mie de creatii  plastice , deasemeni au fost prezentate si o serie de opere aparute “ Ce sunt valorile militare “ , “ In cautarea armoniei “ (vol.1 si 2), “Teoria conservativ – rezonantista“  si cartea prezentata publicului “Transfagarasanul , asa cum a fost!“ , carte dedicata cu admiratie si recunostiinta fauritorilor Transfagarasanului , una dintre constructiile emblematice ale Romaniei.

Comandantul garnizoanei Braila, gl.bg.dr. Mircea Vladu si moderatorul activitatii , ca specialist in arma geniu , a adus in memoria publicului eforturile si sacrificiile realizarii acestui obiectiv strategic.

Cartea document, asa cum a descris-o prof.Gheorghe Calota , evenimentele descrise fiind bazate pe documente  avand la baza date cunoscute din experienta directa, precum si interventiile d-rei. prof.Paula Olsanschi si d-rei.prof. Stefania Garba , au aratat necesitate ca Transfagarasanul a reprezentat o mare provocare pentru generatia acelor vremuri .

Colonelul artist Ion Bratu , a promis brailenilor ca va fi prezent la Cercul Militar Braila cu o noua editie “ Scrisori din Transfagarasan “ o cronica versificata a epopeei Transfagarasanului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-