Published On: mie, Sep 4th, 2013

Joaca de-a capitala de regiune

Share This
Tags

romania-impartita-in-opt-regiuni-antena-3-a-obtinut-proiectul-legii-regionalizarii-191769Gheorghe Bunea Stancu a facut o mutare foarte buna cerandu-i premierului sa mai faca o regiune, a unsprezecea – “Dunarea de Jos – cu Braila si Galati in componenta, ca raspuns la anuntul, potrivit unor surse bine garnisite cu molan de Vrancea, capitalei Regiunii Sud-Est la Focsani. Dar atat! Ca imagine a fost o lovitura buna si asteptata cumva, pentru ca este cunoscuta abilitatea si experienta presedintelui CJ Braila in  astfel de situatii, dar sansele reale ale unei astfel de propuneri sunt insa zero, laolalta cu sansele regionalizarii Romaniei in propunerile vehiculate astazi de politicieni si presa!

Pentru ca regionalizarea da batai de cap in primul rand PSD. Social-democratii au 40 de organizatii “fericite”, dar dupa ce, din cei 10 posibili guvernatori, va avea doar 6, tot atatea organizatii multumite vor avea!

Chiar daca cineva isi va asuma acest risc, Sansele Brailei in batalia cu vecinii din Galati Vrancea sunt tot zero raman! Braila este mai slab reprezentata politic la nivel national, Galatiul si Vrancea avand vicepresedinti, iar ca dimensiune politica a numarului de voturi, Braila sta mai prost, pentru ca 65% pro-USL la Braila este mai mic decat 55% la Galati. Mai mult, Braila sta cel mai prost si la nivel de reprezentare USL, PNL Braila fiind cea mai prosta organizatie din PNL, iar PC este inexistent, asta ca sa vedem cine se bate “ca USL” pentru Braila. Si ca tabloul sa fie complet, Braila sta cel mai prost si la nivel de reprezentare PDL, deci nici Opozitia locala nu se poate lupta cu vreo sansa pentru noi! Prin urmare, ca Putere nu stam rau, dar ceilalti stau mai bine, iar ca Opozitie, cei de la Braila sunt varza!

In aceste conditii, care sunt conditiile ca Braila sa fie capitala? Ca exemplul geostrategic e pueril, pentru ca daca este invocat acest criteriu orice copil poate intreba de ce Braila nu are capitala la Ianca si Galatiul la Tecuci, ca ambele judete au capitale excentrice, iar cele doua localitati sunt mai bine pozitionate.

Comentarii

comentariu

About the Author