Published On: vin, Sep 20th, 2013

Inselaciune coordonata din penitenciar

Share This
Tags

Flagrant Galati

Se pare ca metoda “Accidentul” a devenit o pasiune pentru infractorii braileni, nefiind saptamana in care politistii sa nu destructureze un astfel de grup infractional.

Miercuri, 18 septembrie, inca o braileanca, in varsta de 55 de ani, a fost insealata prin arhicunoscuta deja metoda “Accidentul”, aceasta trimitand prin intermediul unui taximetrist, suma de 700 de euro, ceruta telefonic de un barbat, care s-a prezentat a fi chiar fiul victimei. Pretinsul fiu i-a spus femeii ca a produs un accident rutier si ca trebuie sa plateasca despagubiri familiilor asa-ziselor victime.

Braileanca a fost indrumata sa dea suma de bani, in cuantum de 700 de euro, unui taximetrist care urma sa o aduca in orasul vecin, in Galati. Zis si facut. Dupa aproximativ o ora si jumatate de la apelul telefonic, taximetristul, S. Ionel, in varsta de 26 de ani, a ajuns la punctul de intalnire, si anume statia Peco, amplasata la intrarea in Galati.

In benzinarie, o femeie si un barbat s-au apropiat de taximetrist, care le-a inmanat acestora un plic. In acel moment, politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au intervenit, legitimand cele trei persoane.

Politistii au stabilit ca acestia sunt S.Paula, de 39 de ani, S.Florin, de 28 de ani, ambii cu domiciliul in municipiul Galati, si taximetristul S.Ionel 26 de ani, din Braila. In plicul inmanat de taximetrist, politistii au gasit suma de 700 de euro.

Lucratorii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au probat ca activitatea infractionala a celor doi galateni era coordonata de S. Gheorghe, detinut in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati. Barbatul care se afla in benzinaria din Galati cand taximetristul a sosit pentru a aduce suma de bani trimisa de braileanca este fratele celui inchis in penitenciar.

In urma cercetarilor, in sarcina barbatului si femeii din Galati s-a mai probat comiterea a inca trei fapte, partile vatamate fiind B.Varvara, S.Voica si S.Constanta, fapte comise in perioada 9-17.09.2013, prejudiciul total fiind in cuantum de 4.000 de lei si 1.700 de euro.

In cauza s-a intocmit dosar penal pentru infractiunea de inselaciune si a fost inceputa urmarirea penala impotriva celor trei invinuiti, iar S.Paula si S.Florin  au fost retinuti pe baza de ordonanta de retinere si introdusi in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author